Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihirdették a nyerteseket

Kihirdették a nyerteseket Kovászna megye

Lezárult a 2021-es Com’ON Sepsi program online szavazása szeptember 26-án, vasárnap éjfélkor. A közel ötven beérkező pályázat közül sepsiszentgyörgyiek szavazatai alapján 34 kezdeményezés részesül pénzjutalomban.

Külön kategóriában összesen három, kiskorú kezdeményező tagokat számláló csapat ötlete került díjazásra, a hátrányos helyzetben élőket képviselő csapatok két kezdeményezése pedig befutó helyen végzett a nyílt versenyben. A Com’ON Sepsi szabályzata értelmében ez esetben az utóbbi kategóriának fenntartott helyek hozzáadódnak a közönségszavazás során díjazandó kezdeményezések számához, így az első 29 kezdeményezés részesül támogatásban.

Hirdetés
Hirdetés

A Com’ON Sepsi részére fenntartott kezdeti díjalap 83.200 lej, amelyből 32 kezdeményezés egyenként 2600 lej értékű támogatásáról tud gondoskodni a program. Mivel a 29. helyen három kezdeményezés is megegyező szavazatszámot kapott, így a szervezők döntésének értelmében a díjalap növekszik két újabb kezdeményezés támogatásával.

– Az idei kezdeményezések és a szavazás folyamata megmutatta, hogy a fiatalok továbbra is kreatív módon akarnak a város életminőségének fejlesztéséhez hozzájárulni közösségi kezdeményezések révén is.

Egyúttal azonban az is bizonyossá vált, hogy jobb megoldásokat kell találnunk a közönségszavazás lebonyolításához, ahol helyben kifejlesztett informatikai megoldásokat alkalmazunk. A következő kiadás előkészítésében ez kiemelt prioritást élvez mind számunkra, mind Sepsiszentgyörgy Önkormányzata számára – nyilatkozta Farkas András, a Com’ON Sepsi koordinációját ellátó Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke.

A meghosszabbított szavazás során 1795 szavazat érkezett 660 személytől 48 különböző ötletre. A nyertes pályázatok között találhatunk gyermekeknek szóló foglalkozásokat, művészeti tevékenységeket és szép számban vannak az egészséges életmódot célzó programtervezetek is. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon.

A 34 támogatott ötletet a fiatalokból álló csapatoknak november 30-ig kell megvalósítaniuk, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük. 

(Com’ON-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük