Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Indul a nagycsaládos támogatás

Az idei első tanácsülésén Kézdivásárhely Helyi Tanácsa megszavazta azon családok támogatását, akik három vagy annál több gyereket nevelnek. Hiánypótló program lesz ez, amely a többgyermekes családokat oly módon segíti, hogy az önkormányzat alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz ötven százalékos kedvezménnyel jussanak hozzá, valamint ingyenes parkolásban is részesülhessenek. A program részleteire visszatérünk. 

Új oltóközpontokat készítenek elő

Ahogyan elkezdődött a kampány második szakasza, Sepsiszentgyörgyön megnyílt a Dália utcai oltóközpont, ahová már április végéig beteltek a helyek. Amennyiben az elkövetkezendő időszakban több vakcina lesz elérhető országos szinten, nagy valószínűséggel még egy új központot megnyitnak Sepsiszentgyörgyön. Az önkormányzat a Sport utcában található Városi Strandon és a Vadász utcai sportcsarnokban helyet kapó központot is előkészíti, így amennyiben a központi és helyi egészségügyi szervek úgy döntenek, a két helyszín közül egyiket majd meg is nyitják.

Ahhoz, hogy az új központ megfelelően tudjon működni, Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívást intéz az orvosok és az egészségügyi asszisztensek részére, hogy amennyiben részt szeretnének venni az oltási kampány lebonyolításában, jelezzék szándékukat a Kovászna Megyei Orvosi Kamarának (telefonszám: 0267-311.334), a Kovászna Megyei Háziorvosok Egyesületének (telefonszám: 0267-315.723) vagy a sepsiszentgyörgyi Szociális Támogatási Igazgatóságnak (telefonszám: 0267-312.111). 

Helyi adók és illetékek

Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságának (Olt utca 2. szám) ügyfélfogadási programja: ma és kedden 8–18 óráig, szerdán és hétfőn 8–15 óráig, pénteken 8–13 óráig. A személyazonossági igazolvány kiállításának illetéke ezentúl a személynyilvántartó osztály Dózsa György utca 14. szám alatti székhelyén is befizethető, a helyi adók és illetékek befizetésére a ghiseul.ro oldal is használható. Érdeklődni a taxeimpozitelocale@sepsi.ro e-mail-címen lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük