Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem volt elég a két gól előny

Nem volt elég a két gól előny Sport

Folytatódott az erőltetett menet az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a sűrű versenyprogram – a kedd-szombat ritmus – azt jelenti, a tervezettnél rövidebb idő alatt kell ugyanannyi mérkőzést lejátszani a csapatoknak. A csapatot sújtó koronavírus-fertőzés miatt továbbra is tartalékos Sepsi OSK szombaton kétgólos előnyét elherdálva ikszelt le a vendég Voluntari-ral, kedden pedig már újabb kiszállás vár az együttesre.

Szombaton az az FC Voluntari látogatott Sepsiszentgyörgyre, amely ellen a Sepsi OSK hazai környezetben eddig egyszer sem tudott győzni. Az első félidő alapján úgy tűnt, ez most sikerülni fog, hiszen a 13 fertőzött játékosát nélkülözni kényszerülő sepsiszentgyörgyiek remekül kezdték a meccset, és már az 5. percben vezetést szereztek. A Tamás Nándor elleni szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást Bogdan Mitrea 18 méterről védhetetlenül a bal felsőbe továbbította (1–0). A 32. percben egy újabb szabadrúgást hozta meg a piros-fehérek második gólját. Eder González remekül ívelt középre, ahol a védőket megelőző Boubacar Fofana bólintott a hálóba (2–0).

Hirdetés
Hirdetés

A ranglista alján található vendégcsapat nem adta fel, a második félidőben Bogdan Andone cserékkel igyekezett felrázni övéit, ez sikerült is. A három mérkőzésre visszatérő Fejér Bélát a kapufa még megmentette a játékrész elején, viszont az 58. percben már ő is tehetetlen volt, Ivanov hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból (2–1). A gól felrázta a vendégeket, akik 10 perc múlva már az egyenlítést ünnepelhették: Stoica használta ki a védők rossz helyezkedését és a bal alsó sarokba csúsztatott (2–2).

A hajrára ráfordulva a Sepsi OSK próbálkozott a győztes találat megszerzésével, de igazi gólszerzési lehetőséget nem tudtak kidolgozni. Maradt a döntetlen, a Sepsi OSK az újabb egy ponttal megőrizte negyedik helyét a tabellán, kedden a hét mérkőzés óta veretlen FC Argeş otthonába látogat.

Statisztika

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 20. forduló: Sepsi OSK– FC Voluntari 2–2 (2–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești).

Sepsi OSK: Fejér – Dimitrov (Dumitrescu, 70.), Bouhenna, Mitrea, Csiszer – Fofana, Tincu, Kovács (Bajrovic, 70.) – González, Safranko, Tamás. Másodedző: Ilyés Róbert. Voluntari: Lavín – A. Vlad (C. Achim, 46.), Armaș, Balaur, Ricardinho – Ivanov (Anderson, 87.), Droppa (Stoica, 46.), Tavares – I. Gheorghe (Borțoneanu, 46.), Angelov, Costin. Vezetőedző: Bogdan Andone. Gólszerzők: Mitrea (5.), Fofana (32.), illetve Ivanov (58.), Stoica (68.). Sárga lap: Fofana (57.), Mitrea (90+2.), illetve Balaur (43.), Borțoneanu (79.).

A 20. forduló eddigi eredményei: Universitatea Craiova – FC Argeş 1–1, Medgyesi Gázmetán – Academica Clinceni 1–1, Sepsi OSK – FC Voluntari 2–2, FCSB–Jászvásári Poli 3–1, FC Botoşani – FC Hermannstadt 1–0, Astra Giurgiu – FC Viitorul 1–1. Az Aradi UTA – FC Dinamo mérkőzés lapzártánk után végződött. Ma 20 órától rendezik a Chindia Târgoviște – Kolozsvári CFR összecsapást.

Új hátvéddel erősödött a csapat

A Sepsi OSK leigazolta a szlovák Ninaj Branislavot, aki két és fél évre szóló szerződést írt alá a klubbal, hosszabbítási opcióval. A 26 esztendős középhátvéd legutóbb a holland Fortuna Sittard játékosa volt, de pályafutása során többek között még játszott a belga KSC Lokeren, a szlovák MSK Zilina (Zsolna) vagy a török Osmanlispor csapatánál is. Ninaj Branislav 20 alkalommal szerepelt a szlovák U21-es válogatottban és eddig háromszor hívták be a felnőtt válogatottba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük