Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ülésezett a helyi tanács

A sepsiszentgyörgyi tanács pénteki ülésén rugalmasabbá tette a parkolásidíj-fizetést telefonon, szerződött a Tegával a kézművesvásárok havi megrendezésére, és több telek besorolását, illetve méretét módosította, hogy célszerűbben lehessen felhasználni.

Egy korábbi tanácsülésen már elhangzott: egyre többen fizetik telefonon a parkolási díjat (ennek a mellett, hogy nem kell megfelelő érmét vagy bankjegyet keresgélni – az automata nem ad vissza – kétségtelen előnye, hogy ha esetleg hosszabbítani kell, akkor nem kell visszamenni az autóhoz), és igény lenne arra, hogy ne csak egy órára és egy napra, hanem más időtartamra is lehessen díjat fizetni SMS-ben. A tanács döntése értelmében február 1-jétől fél órára (0,36 euróért) és két órára is (1,31 euróért) lehet telefonon díjat fizetni.

Hirdetés
Hirdetés

A testület 2021-re is szerződést kötött a Tegával, hogy havi rendszerességgel megszervezze a főtéren a kézművesvásárt, és az első ilyenre – ha a járványhelyzet nem romlik jelentős mértékben – február végén sor is kerül.
Szintén a Tegával kapcsolatos döntés, hogy tíz százalékkal nő a hulladékelszállítási díj a jogi személyeknek, a magánszemélyek esetében azonban marad a tavalyi díjszabás.

A tanács igazított a Zathureczky Berta Öregotthon díjain is: ezentúl havi 3159 lej lesz az ágyban fekvő betegek után fizetendő díj (eddig 2777 lej volt), havi 3337 (eddig 2899) lej a részleges felügyeletet igénylő bentlakók után fizetendő díj, az úgynevezett respiro szolgáltatás díja napi 100 (88), a szállás és kezelés nélkül bejáróké pedig napi 25 lej lesz.

A testület újraosztotta, illetve megváltoztatta a besorolását több tulajdonában lévő teleknek, és rábólintott a Vadon Egyesületbe (2,5 millió lej) és a Sepsi–SIC Egyesületbe (400 ezer lej) való tagsági díj befizetésére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük