Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan jövő

Bizonytalan jövő Kovászna megye

A baróti tanács múlt heti ülésén névileg is megszüntette a felsőrákosi és köpeci általános iskolák felső tagozatait, vagyis az V–VIII. osztályokat.

Benedek-Huszár János polgármester szerint „elfogyott a gyermekbázis”, azért kellett az osztályokat megszüntetni, ám Szabó Péter tanácsos érdeklődésére megjegyezte, amennyiben valamilyen csoda folytán mégis megfordulna a demográfiai tendencia Erdővidék falvaiban, az osztályokat egy tanácshatározattal ugyanúgy ismét jóvá lehet majd hagyni. Erre azonban egyelőre még várni kell.

Hirdetés
Hirdetés

Bán Annamária, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a Baróthoz tartozó öt falu közül már egyikben sem működik felső tagozat, odáig csökkent a gyermeklétszám, hogy már összevont osztályokat sem volt érdemes fenntartani.

Az említett falvakból az V–VIII. osztályosok iskolabuszokkal Barótra járnak, mindenesetre az elemi osztályokat és az óvodát, ahogy a tanácsülésen is elhangzott, igyekeznek bármi áron fenntartani.

Az említett falvak iskoláinak „elnéptelenedése” már évekkel ezelőtt megkezdődött, az okok között van az is, hogy sok szülő, a minőségi oktatást keresve, Barótra hozta gyermekét, ezzel éppenséggel előidézve azt, hogy megfelelő óraszám hiányában képzett tanárok sem kerültek a falvakra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 2., 18:42
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Azt gondolom, hogy egy iskola bezárása sohasem jó döntés. Én ezen agyalnék, hogy miképpen lehetne megmenteni a falusi iskolákat. Nagyapáink felépítették, mi bezárjuk.

 • User
  Dátum: 2021. február 2., 21:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Iskolabuszokkal???Az idei iskolaévben nem voltak iskolabusszok!Az előző években csak kiválasztott személyek utazhattak az iskolabusszal, mások havonta 50 lejes bérletet vásároltak a Transloc,illetve a Kolumban cég által indított autóbuszokra.