Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ozsdola versus román állam

A kézdivásárhelyi bíróságon december 10-én, kedden folytatódik az ozsdolai Láros Erdőtulajdonosok Társulása és a román állam közötti per. A reggel 9 órára kitűzött tárgyalásra a közbirtokosság vezetősége minél nagyobb számban várja a tagságot és az ügyükkel szimpatizálókat, hogy a bírónak megmutassák: nem közömbös számukra, hogy a pénzügyminisztérium mondvacsinált okokra hivatkozva el akarja venni tulajdonukat. A tárca azért pereli a társulást, mert állításuk szerint az erdőket az 1930-as években államosították, ezért kárpótlást is kaptak az érintettek. Az ozsdolaiak szerint ez csak kitaláció, a cél az, hogy erdő és megélhetés nélkül hagyják őket. 

Egy igazi lánglovag

Csütörtökön este kilenc óra körül tűz ütött ki Kézdivásárhelyen, a Varga Katalin utcában, egy lakóház tetőzetén. Szerencsére a helyi tűzoltóság egyik munkatársa, a pihenőszabadságát töltő Zbarcea Alexandru törzsőrmester (képünkön) időben észrevette az esetet, és értesítette a 112-t, illetve felvette a kapcsolatot a ház tulajdonosával is, aki éppen nem tartózkodott otthon. A törzsőrmester azonnali beavatkozásának köszönhetően a helyszínre érkező kollégáinak sikerült rövid időn belül elhárítaniuk a bajt, így a háztető kisebb felülete károsult. A tüzet vélhetően a túlságosan felhevült, nem megfelelően felszerelt kályhacső okozta 


.
Időseket ünnepeltek

Tegnap Dálnokban hatodik alkalommal rendezték meg az Idősek Vasárnapját a helyi polgármesteri hivatal, a református egyházközség és a Harmónia kórus szervezésében, Kovászna Megye Tanácsa támogatásával. A Beczásy-kúria udvarán található adventi koszorú második gyertyájának meggyújtását követően Marosi Károly lelkipásztor celebrált istentiszteletet a kultúrotthonban, majd Bangyán Sándor megbízott polgármester köszöntötte a település 65. életévét betöltött lakosait. A Diakónia Keresztyén Alapítvány bemutatkozása, továbbá a megyeszékhelyi nyugdíjasok alkotta Őszirózsa dalkör és a helyi Harmónia kórus előadása után a rendezvény szeretetvendégséggel ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük