Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Balesetben hunyt el Veress László

Egy 31 éves kökösi lakos vezette azt az autót, amelyik kioltotta Veress László közismert sepsiszentgyörgyi színész éltét – tájékoztatott érdeklődésünkre a Kovászna megyei rendőrség megbízott szóvivője. Pénteken délután, öt óra negyven perckor riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon az illetékeseket, hogy a megyeszékhelyi Oltmező úton, az átjárón ütöttek el egy idős férfit. Amint az később kiderült, a Tamási Áron Színház nyugalmazott színművésze, Veress László volt az áldozat, aki a helyszíni kivizsgálások szerint szabályosan kelt át, amikor elütötték, és súlyos sérüléseket szerzett. A nyugalmazott művészt azonnal kórházba szállították, ám végül sérülései végzetesnek bizonyultak. A 31 éves sofőrt gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával vizsgálja a rendőrség. 

Öt órát oltották a lángokat

Szombatról vasárnapra virradóra Sepsiszentgyörgyön, az Ősz utcában gyulladt ki egy csűr, amelynek más építményekkel, istállóval is közös fala volt. A helyszínre, ahol már 120 négyzetméteren lángolt a tetőszerkezet, két tűzoltóegység sietett. Végül 30 tonna széna, 10 négyzetméter fa és az építményben tárolt javak is tönkrementek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. Szerencsére a szomszédos istállóban nem voltak állatok, így csupán anyagi kár keletkezett. A két tűzoltóegység a gyúlékony anyagok mennyisége tükrében közel 5 órán át oltotta a lángokat, amelyeket feltehetőleg egy meghibásodott áramkábel, rövidzárlat okozott. 

Utolsó előtti helyen

A 20 órai adatok szerint Háromszék az országos lista utolsó előtti helyén állt a választáson való részvétel tekintetében, a szavazásra jogosultak 36.39% járult az urnákhoz. Legalacsonyabb jelenlétet Mikóújfaluban jegyeztek, 30.24%-ot, majd Előpatak 29.88%, Barót 29.47%, Zabola 27.67%, Bölön 24.40% és Nagyborosnyó 22.05% következett a sorban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük