Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Medvebocsot ütöttek el

A 12-es országúton, Sepsibükszádon (a tusnádi kijáratnál) egy helyi lakos az útszélén egy medvebocs tetemére akadt, és azonnal riasztotta a hatóságokat. Mivel védett állatfajról van szó, nyomozás indult az ügyben. A helyi vadőr a médiának kifejtette, a bocs az anyamedve után kulloghatott, amikor átkeltek az úttesten, ám egy sofőr későn vehette észre a macit – erre utalnak a helyszínen lévő féknyomok –, így elütötte. A gázoló elhajtott a helyszínről, így most nyomoznak a kiléte után. Románia-szerte számtalan medvebocsot, medvét gázolnak el vonatok, járgányok (csak tavaly Szeben megyében 5 medvét ütöttek el): a gázolások száma sokkal kisebb lenne, ha az illetékesek speciális átkelőket alakítanának ki az álla­tok­nak. 

Mélybe vetette magát

Szombaton délután egy óra körül riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon az illetékeseket, mivel Sepsiszentgyörgyön egy nő azzal riogatta szomszédjait, hogy a mélybe veti magát harmadik emeleti lakása ablakából (fenyegetőzés közben több tárgyat is kidobált lakásából). Az 50 év körüli asszony az elmondások szerint pszichés gondokkal küszködött. Sajnos, az életmentők helyszínre érkezése előtt beváltotta ígéretét, és kiugrott az ablakon. A rohammentők még életben találták a helyszínen, elsősegélyben is részesítették, illetve a megyei sürgősségi kórházba szállították rögvest, ám az orvosok igyekezete ellenére a nő végül belehalt súlyos sérüléseibe: leállt a szíve, és már nem lehetett segíteni rajta. Az illetékesek nyomozást indítottak a részletek kiderítése érdekében. 

Az autóroncsba szorult a sofőr

Szombaton reggel a 13E jelzésű országúton – Sepsiszentgyörgy és Előpatak közötti szakaszon – valószínűleg a túlzott sebesség miatt egy 45 éves sofőr elvesztette uralmát a járműve fölött, lesodródott az úttestről, és az útszéli sáncban kötött ki. A megyei tűzoltók két speciális járgánnyal siettek a helyszínre, hogy az autóroncsból kiszabadítsák a sérült, utólag kórházba szállított sofőrt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük