Hirdetés
Hirdetés

Tíz csapat jutott tovább

Tíz csapat jutott tovább Kovászna megye

A Jancsó Benedek nevét viselő történelmi emlékversenyt immár harmadízben rendezik meg a székelyföldi megyék magyar nyelvű iskoláinak 7–8. osztályos tanulói számára. Az idei tanévben meghirdetett verseny témája az Erdély aranykorának nevezett, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György fejedelemségének időszaka.

A verseny a Jancsó Alapítvány szervezésében, a székelyföldi megyei önkormányzatok partnerségével, illetve a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap támogatásával zajlik. A versenykiírásának megfelelően, a zsűri a 28 csapattól beérkezett érvényes pályamunkákat március 30-án bírálta el, Sepsiszentgyörgyön ülésezve. Az egyes helyezések között néhány pont különbség volt, ezért a jó teljesítményért valamennyi, a versenyben pályamunkát benyújtott csapat iskolájának könyvtára részére egy-egy könyvcsomagot biztosít a Jancsó Alapítvány. A verseny döntőjébe bejutott 10 csapaton túlmenően, a zsűri döntése alapján, további 5 csapat részesül különdíjban.

Hirdetés
Hirdetés

A zsűri az alábbi 10 csapatot (ábécé sorrendben) juttatta az emlékverseny döntőjébe: Ádámosi Általános Iskola, Dr. Bernády György Általános Iskola (Marosvásárhely), Bethlen Gábor Általános Iskola (Gyergyószárhegy), Fejér Ákos Általános Iskola (Mikóújfalu), Jancsó Benedek Általános Iskola (Gelence), Kun Kocsárd Általános Iskola (Ozsdola), Márton Áron Általános Iskola (Csíkszentdomokos), Petőfi Sándor Gimnázium (Kézdivásárhely), Székely Mikó Kollégium (Sepsiszentgyörgy) és Traian Általános Iskola (Dicsőszentmárton.)

A verseny zsűrijének döntése alapján különdíjban részesülnek az alábbi csapatok: Fogarasi Sámuel Általános Iskola (Vámosgálfalva), Gyulakutai Általános Iskola, Kriza János Általános Iskola (Nagyajta), Református Kollégium (Sepsiszentgyörgy) és a Sükösd Ferenc Általános Iskola (Alsósófalva).
A verseny döntőjét május 11-én tartják Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A versennyel kapcsolatos további tájékoztatásokat a szervezők a Jancsó Alapítvány honlapján (jancsoalapitvany.hu) teszik közzé. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük