Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Életmentők bevetésen

December 28-a és január 2-a között összesen 50 alkalommal szálltak ki terepre a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség életmentői, tájékoztatott Tolvaj Marius felügyelőségi szóvivő. Egy esetben tüzet oltottak Árapatakon, ahol egy lakóház gyulladt ki, feltehetőleg az elavult, rosszul szigetelt, gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő kémény miatt: szerencsére a lángok nem okoztak jelentős kárt. A rohammentősök (SMURD) 44 segélyhívásra vetették be magukat, ebből 3 közúti baleset volt, illetve a keresőegységek 5 misszión vettek részt egy, a Besenyői-tó környékén eltűnt személy keresése során.

Hirdetés
Hirdetés

Kevesebb menekülő útvonal

2019-ben a szentgyörgyi Széna utcát is beveszik azok közé, amelyeken csak fizetés ellenében lehet parkolni. A város területén a parkolási díjak ugyanazok maradnak, s noha korábban már megszavazott egy, az infláció mértékével megegyező árnövelést a helyi tanács, a legutóbbi tanácsülésen lemondtak róla. Idén áfaköteles a parkolás, ami 20%-os emelést tenne szükségessé, de ezt a terhet átvállalja az önkormányzat, marad a tavalyi 3 lejes óradíj.

Heti sürgősségek

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a december 24-e és 30-a közötti időszakban 991 esetet láttak el, közülük 199 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 48 szív- és érrendszeri, 81 ideggyógyászati, 278 belgyógyászati, 234 gyerekgyógyászati, 53 nőgyógyászati, 20 pszichiátriai és 106 ortopédiai sürgősség, illetve 61 sürgősségi sebészeti beavatkozás. A jelzett időszakban a kórházban 17 szülést bonyolítottak le, 6 lány, illetve 11 fiú jött a világra, közúti balesetben szerzett sérülésekkel 8 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán. Erőszakos események nyomán szerzett sérülésekkel az elmúlt 168 órában 14 személy jelentkezett, emellett szakembereik összesen 114, ittas állapotban a sürgősségi osztályra került személyt részesítettek kezelésben. A kórházban december 3. és január 1-je közötti időszakban még elláttak 320 esetet, közülük 68 alkalommal a beutalás mellett döntöttek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük