Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Halott az Oltban
Vasárnap déltájban a rendőrség kérte a katasztrófavédelmisek beavatkozását, mert Sepsiszentgyörgyön, a Debren pataknak az Oltba való beömlésénél vízbefúltat találtak, tájékoztatott a tűzoltók szóvivője. A rendőrség közleményben jelezte, hogy délben egy segélyhívón érkezett bejelentés nyomán találtak a halottra, és a helyszínelés alapján feltételezik, hogy 50-60 év közötti férfiról lehet szó. További részletekkel csak a törvényszéki orvos jelentése után tudnak szolgálni, nem hivatalos információink szerint a tetem oszlásnak indult. Most próbálják megállapítani a halott személyazonosságát és a halál okát.

Traffipax
Ma a 13E országúton Rétyen, Barátoson, Cófalván és Kovásznán, a 11-es országúton Szentivánlaborfalván, Maksán, Csernátonban és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Kilyénben, valamint Sepsiszentgyörgyön és Szotyorban folyik sebességellenőrzés.

Pénztárca keresi gazdáját
A sepsiszentgyörgyi rendőrségen jelentkezett egy férfi, ahol leadott egy állítása szerint február 15-én egy központi gyógyszertárban felejtett pénztárcát. Azért fordult a rendőrséghez, mert senki sem kereste a helyszínen. A bugyellárisban lejt, fontsterlinget, eurót találtak, a rendőrség keresi a gazdáját. A tulajdonos jelentkezhet a tárcájáért a megyeszékhelyi rendőrség székhelyén, hogy visszakapja.

Razziák 180 ezerre
A közrend és -biztonság erősítésére szervezett akciókban vettek részt az egyenruhások megyeszerte az elmúlt héten. Ezek során kiállítottak 321 kihágási jegyzőkönyvet 179.462 lejnyi bírságot kiszabva, begyűjtöttek 11 hajtási jogosítványt és 5 forgalmi engedélyt közlekedési kihágások miatt. A hét folyamán 14 bűncselekményt regisztráltak, 12 tet­ten­érés eredménye volt, azonosítottak 10 elkövetőt a korábbi ügyekből.

Ittasan vezetett
Csütörtökön este a kézdivásárhelyi egyenruhások kezdeményeztek bűnügyi iratcsomót, a megállított gépkocsivezető leheletében 0,99 mg-ot mért az alkoholszonda.

A Legfarsang legjobbjai
Pénteken maratoni előadássorozat keretében zajlott a Legfarsang nevű rendezvény, aminek során a kézdivásárhelyi középiskolák legjobb farsangi produkciói kerültek színpadra, pontosabban a sportcsarnok küzdőterére. A Legfarsangot népes szurkolótábor izgulta végig, a díszletek fel- és leszerelésével mintegy három órát felölelő előadások végén az öttagú zsűri a nyertesek sorrendjét is felállította: első lett a Bod Péter XI. A osztálya a Döntések és választások produkcióval, ezüstérmes a Református Kollégium X. A osztálya a Lekötelezve című darabbal, harmadik díjat kapott a Nagy Mózes Líceum XI. A osztálya a Nyolc perc alatt a föld körül című előadással. A Legfarsangra bővebben visszatérünk.

Újabb halasztás a székely zászló ügyében
Március 2-ára halasztotta a végleges ítélet kihirdetését a brassói táblabíróság a székely zászló ügyében. A jogerős határozat eredetileg csütörtökre volt várható, de a bíróságok portálján közzétett tájékoztatás szerint a táblabíróság elnapolta ennek kihirdetését. Mint beszámoltunk, a megyei törvényszék alapfokon helyt adott Sebastian Cucu prefektus keresetének, aki azt kifogásolta, hogy a megyei tanács adományként elfogadott Kulcsár-Terza József MPP-s politikustól egy székely zászlót, amit elhelyeztek a tanácsteremben. A törvényszék elsőfokú ítélete érvénytelenítette a határozatot és az adományozó szerződést, és arra kötelezte a megyei tanácsot és Tamás Sándor tanácselnököt, hogy távolítsa el a gyűlésteremből Székelyföld kék-arany zászlóját. Az ítélet ellen Kulcsár-Terza és Tamás Sándor is fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük