Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vadászbál volt Bodokon

Vadászbál volt Bodokon Kovászna megye

Pénteken tartotta idényzáró ünnepségét a Bodoki Vadász Egyesület. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén hatodik alkalommal gyűltek össze a vadászok és hajtók a bodoki kultúrotthonba, hogy ünnepélyesen pontot tegyenek a vadászszezon végére.

Az egyesület tagjai számára a vadászat nemcsak a szabadidő hasznos eltöltését jelenti, hanem életforma, amelynek szeretete és gyakorlása generációról generációra öröklődik. Így van az, hogy sok esetben apa és fia kora hajnalban együtt indulnak a csapattal a bodoki és a környékbeli hegyekbe, hogy puskát ragadva vagy hajtóként helytállva teljesítsék a tőlük elvárt feladatot.
Fodor István polgármester a vadászbálon mondott köszöntőjében kiértékelte és összegezte az elmúlt időszakot. Hangsúlyozta, a vadászat nélkül már számtalan vadfaj kihalt volna, azok élőhelyének gondozása, takarmányozása, védelme és állományszabályozása mind olyan feladat, amelyet a gondos vadgazda naponta gyakorol. Az igaz vadász tízparancsolatának betartása elengedhetetlen annak, aki a vadászat útjára lép: a folyamatos tanulás, az egymás és a vad iránti tisztelet, a természet szeretete és óvása, az önmérséklet és önfegyelem tanúsítása elsőrendű szabály kell legyen egy vadász életének hétköznapjaiban is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük