Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Medve a Rétyi Nyírben

Medve a Rétyi Nyírben Kovászna megye

A Természetvédelmi Területek Országos Ügynökségének Kovászna Megyei Szervezete és a rétyi polgármesteri hivatal arra figyelmeztette a túrázókat a napokban, hogy medvék tartózkodnak a Rétyi Nyír területén.

Dombora Lehel Lajos, Réty község polgármestere érdeklődésünkre kifejtette, hogy a háromszéki (de nemcsak) erdőkben szoktak medvék lenni, ez magában nem újdonság, nem kell ezen különösebben meglepődni, ám azt is figyelembe kell venni, hogy a Rétyi Nyírről – mivel településekhez, forgalmas útszakaszokhoz igencsak közel van – sokan azt gondolják, hogy medvementes.

Hirdetés
Hirdetés

– A Nyírben a koronavírus miatti szigorítások enyhítése óta igencsak megugrott a kirándulók száma, könnyen megközelíthető, szép hely, ezért sokan jönnek még más megyékből is. Körülbelül 2 hete kaptunk egy filmet, amelyben egy fiatal medve az erdő falu felőli részén sétált. Fontosnak tartottuk az idelátogatókat értesíteni erről – magyarázta.

Tőle tudtuk meg, hogy korábban évente 1–2 medve megfordulta magát a Nyírben, erről a pásztorok számoltak be legtöbbször, de nem a falu felőli részt vették birtokba, hanem az erdő csendesebb oldalát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások