Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy a fű a temetőben

Nagy a fű a temetőben Kovászna megye

Egy erdőfülei olvasónk tette szóvá, hogy a falu híres, kopjafás temetője nagyon el van hanyagolva, abban „derékig ér a fű”. Hozzáfűzte, szerinte „a koszorúmegváltásból befolyó pénzből rendben lehetne tartani a temetőt”.

A számunkra is kényelmetlen kérdést, hogy miért nem kaszálják Erdőfüle temetőjét, Nagy Zoltán lelkipásztornak tettük fel. A tiszteletes azt mondta, eddigi szolgálati ideje alatt Erdőfülében sosem hanyagolták el a temetőt, minden évben lekaszálták ,és idén is le fogják, csak éppen álljon helyre az idő, hiszen a lekaszált füvet meg is kell szárítani, el is kell szállítani.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem az a baj, hogy nincs pénz, amivel megfizetni a kaszást, a gond az időjárás” – részletezte a lelkipásztor. Hozzáfűzte, a panaszos maga is lekaszálhatná, ahelyett, hogy emiatt betelefonál az újsághoz, ám, mint véleményezte, manapság már nem könnyű Erdőfülében sem az emberekkel, inkább panaszkodnak, mintsem a falu javát szolgáló megoldást keresnék.

Nagy Zoltán tiszteletes minden-esetre megnyugtatja az illetőt: le lesz kaszálva a fű a temetőben, még nem késtek azzal meg annyira. „Azt hiszem, nyugodtan állíthatom, a tevékeny lelkipásztorok közé tartozom. Ha bármivel gond volt egyházközségünkben, eddig is én kerestem rá megoldást, s ez ezután sem lesz másképp” – hangoztatta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások