Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lerövidül a beavatkozási idő

Lerövidül a beavatkozási idő Kovászna megye

Infravörös érzékelőrendszerrel és vizuális kamerával ellátott drón fogja segíteni a háromszéki hivatásos tűzoltók munkáját. Az angyal elhozta a Kovászna Megye Tanácsa által finanszírozott eszközt, amely nagy segítséget nyújt nagyobb kiterjedésű tűz esetében vagy eltűnt személy felkutatásánál.

– Az emberek biztonsága a legfontosabb. Ezért építettünk tűzoltóságot Erdővidékre, ezért támogattuk a drónnak a megvásárlását, hiszen az megkönnyíti azok munkáját, akik a bajban segítenek – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. – Minden ilyen lépés azt szolgálja, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni a tűzoltók, csökkenjen a beavatkozási idő. Az országban a megyei katasztrófavédelmi felügyelőségek közül a Kovászna megyei a második, ahol ilyen korszerű eszköz fogja segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját.

Hirdetés
Hirdetés

Adrian Simtea megyei tűzoltóparancsnok szerint alapos elemzés során jutottak arra a következtetésre, hogy értékes és hatékony eszköz lehet egy ilyen drón beszerzése.

– A professzionális drónokat sikeresen vetik be a nehezen megközelíthető helyszíneken, ahol az idő az egyik legfontosabb tényező. A DJI Mavic 2 Enterprise típusú drónnal azonnal kielemezhető helyzetképet kapunk. Lerövidíti a beavatkozási időt, hiszen erdőtüzek esetében a hőkamera segítségével a gócpontot gyorsan meg tudjuk állapítani és ott avatkozunk be, ahol szükség van. Eltűnt személy esetében akár sötétben is nagy területeket tudunk átfésülni, ezzel nő a túlélési esély – magyarázta a parancsnok. Mint kiemelte: Kovászna Megye Tanácsa mindig kiváló partner, számos alkalommal sikerült önkormányzati támogatással fejleszteni a katasztrófavédelmi felügyelőség felszereltségét. A tűzoltóság szakemberei januárban kiképzésen vesznek részt, ezt követően élesben is bevetik a drónt az életmentő beavatkozásokon.

A DJI Mavic 2 Enterprise Dual teljesen stabilizált, háromtengelyes gimbal kamerával, FLIR hosszúhullámú infravörös hőkamerával és vizuális kamerával rendelkezik, ezek egyszerre adnak képet a látható és az infravörös tartományban. Az infravörös hőkamera 640×480 felbontású videót, a vizuális kamera 4K videót és 12 megapixeles fotót rögzít. A drón 72km/h maximális sebességgel rendelkezik, a maximális működési idő 2 óra 15 perc. A drón értéke 31.944 lej. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük