Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bízzunk benne

Az óesztendő vége és az új kezdete jó alkalom a múltba nézésre és jövőbe tekintésre, a megvalósítások és kudarcok számbavételére, a leltárkészítésre és a tervezésre, az önvizsgálatra és az elhatározások meghozatalára. Mindez viszont csak akkor nyer értelmet, ha a hibák felismerésére és kiküszöbölésére, a tévedések helyreigazítására, a valósággal való szembesülésre törekedünk.

A 2021-es évet a mindennapjainkat megkeserítő, létünket veszélybe sodró, jövőnket bizonytalanná tévő Covid–19-vírustól való megszabadulás lehetőségének a jegyében kezdtük. A védőoltások kifejlesztésével ugyanis felcsillant a szorongás- és korlátozásmentes élethez való visszatérés reménye. Mely végül szertefoszlott, és ezért mindannyian hibásak vagyunk. Hibásak vagyunk, mert mellőztük a minket legnagyobb megpróbáltatások idején is megtartó józan paraszti észt. Hibásak vagyunk, mert nem szakemberek, hanem rémhírterjesztők véleményére hagyatkoztunk döntéseink meghozatalában. Hibásak vagyunk, mert tényeken alapuló mérlegelés helyett a tudatunkban eluralkodó zűrzavart választottuk.
A felsoroltak következtében mára két egymásnak feszülő táborra oszlott az emberiség az igába való hajtására törekvők nagy megelégedésére. Hiszen mindig voltak, vannak és lesznek, akik uralkodni akarnak másokon, amint ezt a világtörténelem eddigi eseményei is bizonyítják. A rajtunk egyre jobban elhatalmasodó káosz pedig megteremti ennek a feltételeit.

Rossz útra tértünk, és téves irányba haladunk tehát. Ráadásul minél később látjuk ezt be, annál kisebb az esélye a ránk váró szomorú jövő elkerülésének. A hagyományos értékeit elveszítő, önmagából kivetkőzött, gyökértelenné vált, megnyomorított lelkületű, tudathasadásos, istentagadó tömegre ugyanis már lehetetlen logikus érveléssel vagy érzelmek által hatást gyakorolni.

Így szabad akarattal rendelkező, dönteni képes, érző lényként való megmaradásunk egyetlen esélye ezen állapot általánossá válásának a megakadályozása maradt. Ehhez viszont a veszélyt érzékelő, azt elhárítani akaró, érvelni tudó, a hitüket megvalló, az örök értékek mellett kiálló, bátor és szókimondó emberek kellenek. Bízzunk benne, hogy az éppen ránk köszönt 2022-ben napról napra többen lesznek, akik ezt belátják, és ugyanakkor vállalják is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük