Hirdetés
Hirdetés

Egy kisfiú és két kislány

Egy kisfiú és két kislány Kovászna megye

Míg a kézdivásárhelyi municípiumi kórházban rendszerint két–három kisbaba is születik december utolsó napjáról az új évbe fordulóan (hiszen a városi kórházba érkeznek a környék falvaiból is a várandós anyukák), idén nem siettek a kis jövevények, ahogyan a megyeszékhelyen sem.

Egészen január 2-án hajnalig várt az első újszülött Kézdivásárhelyen: kisfiú érkezett a világra, 4.53-kor. Bence 3200 grammal és 52 centiméterrel született édesanyja, a 24 éves, zabolai Szabó Kincső második gyerekeként, tudtuk meg dr. Szász Szabolcs szülész-nőgyógyásztól. Vasárnap egy másik kisbaba is készülődött a világra jönni, a 22 éves, hatolykai Simon Krisztina elsőszülötte.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban ugyancsak vasárnapig kellett várni az év első újszülöttére: a kislány 9.09-kor született császármetszéssel, 4300 grammos súllyal és 58 centiméteres hosszal. Szülei megyeszékhelyi lakosok, és kislányuknak a Gyopár nevet választották. Az utóbbi két évben a szilveszter után született első babák kislányok voltak a megyei kórházban.
Kovásznán és Baróton lapzártáig nem született 2022-es baba. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük