Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megyében üres a kincstár

Kovászna megyében üres a kincstár Kovászna megye

Üres a kincstár, pénzügyi gondokkal küzdenek az orosz-ukrán háború következményei miatt, számoltak be Kovászna Megye Tanácsának vezetői.

Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor tanácselnök elmondta, minden kiadás, költség megnövekedett, a kincstár emiatt kiürült, az önkormányzatnak komoly nehézségei lehetnek egy előre nem látható, váratlan kiadás esetén. A háborúra adott uniós szankciók hatását nemcsak a hétköznapokban, a háztartásokban érezzük, hanem intézményi szinten is – részletezte a politikus.

A tanácselnök példaként említette, hogy jelenleg egy 4 centiméteres aszfaltszőnyeg négyzetmétere 75 lej, két évvel ezelőtt pontosan feleannyiba került. A kátyúzás négyzetmétere jelenleg 104 lej, 2020-ban ezért is feleennyit kellett fizetni. A hótalanítás két évvel ezelőtt 4600 lej volt egy kilométeres szakaszon, jelenleg 6000 lej. A drágulás több programot és projektet negatívan befolyásolt, például az erdővidéki úthálózat felújítását, amely hónapokra leállt.

Tamás Sándor kifejtette, a költségvetésük két részből tevődik össze: a fejlesztési fejezetnél van pénz arra, hogy a megkezdett vagy ezután kezdődő projekteket megfinanszírozzák, a működési fejezetnél viszont gondok vannak, a napi kiadásokat még fedezni tudják, de különben üres a kincstár, ha a következő hetekben váratlan kiadás adódna, azt már nem tudnák fizetni. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 18., 5:07
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Ekkorra hülyeséget,hogy az ukrán cirkusz miat üres a Kovászna megyei kassza?Nem inkább azért mert tartunk egy rakás semmirekellőt,ilyen tanácsadó,olyan mérnök,ilyen ügyvéd stb.jo nagy fizetéssel?De ha már panaszkodnak,hogy drága minden,a fizetések miért nem emelkednek?

 • User
  Dátum: 2022. november 18., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A világon mindenütt érezni lehet a megnövekedett árak miatt azt,hogy egyre jobban ürül mindenkinek a pénztárcája .Ebben sokminden közreműködött pl.a háború,a migráció,a járvány miatt keletkezett gazdasági problémák,az elnépesedés…..és persze sok embernek a jelenlegi helyzetből való haszonhúzása valamint ennek megkreálása.Egyre nehezebb lesz az élet fel kell készülnünk erre ha egyáltalán lehet mert az a kánaán ami idáig volt többé úgy néz ki nem lesz.És azok akik érték a régi rendszert tudják miről beszélek.

 • User
  Dátum: 2022. november 18., 12:18
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Az a helyzet , hogy a haborura valo hivatkozast mar nem lehet lenyomni az emberek torkan. Nyilt titok , hogy a mindennemu aremelkedesek kapcsan bizony , egy szuk retegnek igencsak megvastagodott a penztarcaja. Valahol azon sem lehet csodalkozni , hogy ures a megye kincstara , csak sokan nem feledjuk , hogy mekkora mellennyel bizonygattak eloljaroink azt ,hogy van – lesz penz elegendo , nem sokkal a valsztasok utan. Felelosegteljesebben kellett volna gazdalkodni , pont ugy , ahogy az egyszeru ember teszi sajat haztartasaban. Kevesebbet kellett volna szorakozasra elherdalni , ahelyett az utakat rendbetenni. Ennyi !

 • User
  Dátum: 2022. november 18., 13:45
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Most az a kérdés ,hogy ki lop.Az ukrán lop vagy mindenki lop .Ki ellenőrzi a pénz a segélyek és a méregdrága fegyverek útját?
  Hát persze hogy a ragacsos kezüek.Na de ennek vége most Ukrajnában,mert Zelenski
  bejelentette ,hogy vége a korrupciónak Ukr.
  ban!00 órátol NYET.Mindenkinek tiszta a keze,aki piszkos módon szerezte az szalad és leadja miközben bűnbánati imát mormol .
  Ez már a rossz vicc kategóriája…egy komikustól mit is lehetne várni?

 • User
  Dátum: 2022. november 18., 17:02
  ÉRTÉKELÉS: 5

  0. Banjanak a kozpenzzel ugy, mintha a sajatjuk lenne, mintha ok izzadtak volna meg, mert van az a mondas ahogy jott, ugy ment is, azaz konnyen jott, konnyen is ment.
  1. A kep nagyon jol tukrozi az elkoltott penz elherdalasat, a szegelykovezet menten elo novenyzet es csodalkozunk, hogy miert nem tart az aszfalt, azt a munkalatott meg egyszer meg kell majd fizetni a kozeljovoben.
  2. A hotalanitast egyre ritkabban kell vegezni, hiszen mar alig van ho telen, talan ideje lenne vasarolni sajat hoeket es erogepet amit maskor masra is lehet hasznali es nem szerzodest kotni kulso ceggel, akit kell fizetni ha havaz, ha sut a nap.

 • User
  Dátum: 2022. november 18., 18:28
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A tavaly es az elott fogtatok a covidra, most az ukran helyzettel takaroztok!DE amikor napokig hetekig 5-6-10 ember tamasza a lapatot egesznap[ha arra vetodik egy fonok akkor szinlelik a munkat]es ezeket fizetni kell es kb megennyi;fonokot;persze hogy nincs penz.Aki a kicsit nem becsuli a sokat ….elherdalja.