Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Begyűjtik a lejárt pirulákat

Begyűjtik a lejárt pirulákat Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön, a Bánki Donát utca 5. szám alatt lévő gyógyszertárba minden hét csütörtöki napján be lehet vinni a lejárt szavatosságú gyógyszereket, tablettákat, készítményeket.

Hirdetés
Hirdetés

A patikákat ilyen szolgáltatásra nem kötelezi törvény vagy egyéb rendszabály, ám az említett gyógyszertár közszolgálati, egészségbiztonsági meggondolásból vállalta a gyűjtést. A következő „begyűjtő nap” tehát november 24. Akácsos-Tartán Hilda gyógyszerész a sajtónak elmondta, a szolgáltatás régebb indult, de nemrég hirdették meg a Facebook-oldalon, ennek és a sajtónak köszönhetően emelkedhet azoknak a száma, akik a lejárt szavatosságú gyógyszereket beadják. Legutóbb a gyógyszertár nyolcvan kilónyit adott át a veszélyes hulladékok kezelésével megbízott cégnek, amellyel szerződésük van, a mennyiség csaknem fél év alatt gyűlt. Aki az említett patikába beviszi a lejárt szavatosságú gyógyszert, egy regiszterben rögzítik a személyi adatait és az átadott mennyiséget.

Az említett hírportál megkeresésére a TEGA köztisztasági vállalat képviselője rámutatott, a festékek, ragasztóanyagok, rovarirtó szerek és hasonló termékek mellett a lejárt szavatosságú gyógyszerek is veszélyes hulladéknak számítanak, tehát nem kell, nem szabad háztartási szeméttel eldobni. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük