Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitakarították Angyalost

Kitakarították Angyalost Kovászna megye

Szombaton átfogó takarítás zajlott Angyaloson, melynek keretében a falut, a temetőt és a közeli erdőrészeket kalákában tisztították meg a jó szándékú emberek: helybeli lakosok és vendégként a Százlábú együttes táncosai.

A takarítás kezdeményezője hagyományosan a helybeli református lelkész, Tusa Róbert volt, akit több közösségi megmozdulás motorjaként tart számon gyülekezete és a helyi lakosság.

Hirdetés
Hirdetés

Ami azt illeti, a takarításra most is óriási szükség volt, a tavalyi ugyanis az akkori korlátozások miatt elmaradt, a szemétnek mégis alkalma volt szétszóródni, némi lakossági segédlettel. Ha a falubeliek a házak között és a temetőben takarítottak, a Százlábú tánccsoport 42 fiatalja a közeli erdőrészeket vette kezelésbe (természetesen a megfelelő felszereléssel), ahová egyesek, akiknek nincs szerződésük a köztisztasági vállalattal (s egyéb is hibádzik náluk), rendszeresen kihordták a szemetet. Többek között rothadó tartalmú pelenkák garmadával találkoztak, de nem futamodtak meg a feladat elől, csak ők 200-nál is több (!) 120 literes nejlonzsákot töltöttek meg, amit a maga során a TEGA elszállított.

– Szeretnénk példát mutatni, szeretnénk bizonyítani, hogy a közös munkának, a kalákának értelme, eredménye van, látszata van, de az ilyenkor izmosodó közösség, a barátság legalább annyit ér a csoport minden tagjának – mondta lapunknak a Százlábúak vezetője, Virág Endre, aki angyalosi lakosként határozottabb fellépést várna el a hatóságoktól, főleg mert tudni is lehet, hogy kik a notórius szemetelők, de akár a szemét átvizsgálása is nyomra vezethet.

A többórás munka után, melyre annak ellenére is sokan vállalkoztak, hogy reggel esővel riogatott az időjárás, a református egyház egy tartalmas babgulyással mondott köszönetet a résztvevőknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 11., 6:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Mièrt nem lehet kötelezni falun is minden lakost, hogy kössön szerződèst a köztisztasàgi vàllalattal, legyen kukàja ès fizessen szemètelvivèst rendszeresen! Mert mindenki termel szemetet! Addig szèlmalomharc a takarìtàs, sajnos!