Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Hunor újból megpályázza az RMDSZ elnöki székét

Kelemen Hunor újból megpályázza az RMDSZ elnöki székét Kovászna megye

Továbbra is szeretne megmaradni az RMDSZ szövetségi elnöki tisztségében Kelemen Hunor a szervezet áprilisi tisztújító kongresszusa után – ilyen értelmű bejelentést tett pénteken közösségi oldalán az alakulatot 12 éve irányító politikus.

„A szövetségi elnöki munka folytatása mellett döntöttem, mert a legjobb tudásommal, tapasztalatommal és erőmmel akarok dolgozni a magyarokért és szülőföldünkért. Tudom a célt, tudom az irányt: a magyarok nyertesei legyenek ennek az évtizednek, amikor példátlan fejlesztési forrás és lehetőség áll Románia és Erdély rendelkezésére. Ehhez kérem a kongresszusi küldöttek bizalmát áprilisban” – fogalmazott bejegyzésében Kelemen Hunor.

Az RMDSZ vezetését 2011 februárjában átvevő politikus eddigi szövetségi elnöki tevékenysége sikerei között többek között Marosvásárhely visszaszerzését említette, valamint azt, hogy 2020-ban meg tudták őrizni a választási eredményt, és erős parlamenti frakciókkal tudták folytatni a munkát. Emellett fontos eredménynek nevezte, hogy sikerült tető alá hozni a magyar–magyar megállapodást, illetve hogy 2020-ban sikerült olyan pozíciót kialkudni a kormányban, amellyel szerinte a közösséget tudják szolgálni, építeni, és javítani tudják a szülőföldön boldogulás perspektíváit. A Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) tavaly decemberi határozata szerint az RMDSZ 2023. április 28-29-én Temesváron tartja következő tisztújító kongresszusát.

Hirdetés
Hirdetés

 

Háromszék Kelemen Hunort támogatja 

Üdvözöljük és támogatjuk Kelemen Hunor szándékát, miszerint folytatni kívánja RMDSZ-elnöki megbízatását – áll az Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és 

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke által ma kiadott nyilatkozatban.

„Kelemen Hunor személyében olyan elnöke van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, aki az egyensúlyt és az összhangot képviseli. Nemzetpolitikai elképzeléseink egybecsengenek, ő rendezte az RMDSZ viszonyát Orbán Viktorral, a magyar kormánnyal és a Fidesszel. Támogatta az erdélyi magyarságon belüli összefogást, az RMDSZ-nek pedig sikerült visszaszereznie a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését. 

Két évvel ezelőtt Kelemen Hunor úgy vezette a koalíciós tárgyalásokat, hogy annak eredményeképpen megerősödött az erdélyi magyarság és az RMDSZ súlya Romániában, számarányunk feletti súllyal veszünk részt a kormányzati döntésekben, így tudjuk szülőföldünket fejleszteni. Másokkal ellentétben mi, az RMDSZ a közösségért kormányzunk, ennek köszönhetően sok magyarlakta vidéken, így Háromszéken is új lendületet kapott a modernizáció. 

Ezt a munkát tovább kell vinnünk, a szolgálatot folytatnunk kell. Éppen ezért, örömmel fogadtuk a hírt, hogy Kelemen Hunor a folytatás mellett döntött! Szándékának érvényesülését minden erőnkkel támogatni és segíteni fogjuk! Kelemen Hunor számíthat Háromszékre! ” – áll a nyilatkozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások