Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszatér a tél

Visszatér a tél Kovászna megye

Sok esőre figyelmeztető sárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) nyolc megyére. Szombat reggeltől ugyanakkor országszerte erős szélre és vegyes csapadékra lehet számítani.

Az Agerpres szerint az első sárga riasztás Szeben, Brassó, Argeş, Vâlcea, Gorj, Krassó-Szörény, Fehér és Hunyad megyékre érvényes péntek déltől szombat reggel 8 óráig. Itt záporok, zivatarok lesznek, a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként. 1800 méteres magasság fölött havas eső várható.

Szombat reggel 8 órától vasárnap délutánig erős szélre, vegyes csapadékra, havazásra, a hegyekben hófúvásokra figyelmeztető sárga riasztás lesz érvényben az ország egész területén. Valamennyi régióban megerősödik a szél, 50-65, helyenként akár 70 km/órás széllökések várhatók.

Erdélyben, a Partiumban és Moldva északi részén szombat este és a vasárnapra virradó éjszaka vegyes csapadékra kell számítani. A hegyekben 70-80, a gerinceken 90-110 km/órás sebességgel fújhat a szél, havazás és hófúvások lesznek.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük