Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Horrorszállítmány okozott károkat Kézdivásárhelyen és Ozsdolán

Horrorszállítmány okozott károkat Kézdivásárhelyen és Ozsdolán Kovászna megye

Előbb egy jelzőlámpát rongált meg, majd két villanyoszlopot is kidöntött az autóroncsokat szállító furgon a hétvégén Felső-Háromszéken. A sofőrnek tetemes bírságot kell fizetnie a túlméretes szállítmány okozta károk miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A több, egymás tetejére pakolt autókarosszériát és -alkatrészt szállító, ezáltal megnövekedett magasságú jármű előbb egy kézdivásárhelyi útkereszteződésben akadt bele az út fölé szerelt villanyrendőrbe, majd a mintegy tíz kilométer távolságban lévő Ozsdolán döntött ki két villanyoszlopot.

Megkeresésünkre a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a kézdivásárhelyi rendőröket péntek este nyolc óra körül értesítették a történtekről. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy egy 20 éves Vrancea megyei férfi három bontott autókarosszériát szállított egy furgonnal a 11-es országúton, majd a céhes városba érve, az 1918. december 1. és Dózsa György utcák kereszteződésében nekiment az út fölé felfüggesztett közlekedési lámpának, amely levált a tartójáról.

Az útkereszteződésben jelenleg a tönkrement lámpa hiányában zajlik a közlekedés. Fotó: Tuchiluș Alex

A férfi ezt követően folytatja útját a 2D jelzésű országúton Foksány irányába, Ozsdolán azonban beleakadt az út fölött lógó vezetékekbe, leszakította azokat és a tartóoszlopokat is kidöntötte. A helyszínre kiérkező rendőrök a sofőrt megszondáztatták, a teszteredmény szerint nem fogyasztott alkoholt, azonban az anyagi kárt okozó balesetek miatt összesen 4950 lejre bírságolták.

Kidöntött villanyoszlopok és leszakadt kábelek maradtak a sofőr után Ozsdolán. Fotó: Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság

A környezetőrség, illetve a rendőrség veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályának munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a szállított anyagok nem minősülnek veszélyesnek – derül ki a rendőrségi tájékoztatásból.

A furgon három autókarosszériát és több alkatrészt is szállított. Fotó: Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság

A történtek kapcsán megkérdeztük Szilveszter Szabolcs kézdivásárhelyi alpolgármestert is, aki elmondta, a baleset nyomán a jelzőlámpa teljesen tönkrement, ezért kénytelenek kicserélni azt. „A kár pontos mértéke egyelőre nem ismert, az önkormányzatnak előbb árajánlatot kell kérnie egy szakcégtől” – tette hozzá.

A kézdivásárhelyi ütközés pillanata. Fotó: Térfigyelő kamera

A térfigyelő kamera felvételén – amelyeket az elöljáró bocsátott a rendelkezésünkre – jól látható a pillanat, amikor az átlagosnál jóval magasabb szállítmány beleakad a jelzőlámpába és megrongálja azt.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 19., 16:30
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Erdekes hogy amig nem csinalnak valami okorseget addig senkinek nem szurta a szemet.Evek ota reggeltol estig jarjak a telepuleseket a megafonbol dol a szoveg;acumulatoare ,fer vechi…..de ha Pistanak,Zsuzsinak az autojan piszkos a rendszamtabla mar is szakitsak a cedulat a rendorok,vagy ha nem fizettel parkolasert a helyirendorok.

 • User
  Dátum: 2024. február 19., 18:41
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ekkora idióták járnak közöttünk 20 évesen, nagyon kevés az a 4950 lej büntetés, hátha embereket ölt volna meg ??? Simán kaphatna börtönt is ezért !!! Ez Románia…

 • User
  Dátum: 2024. február 19., 21:39
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Eznaponta többször előfordul!
  Rendszeresen haladnak végig ilyen menő tréleresek🤣 Profi ocskások!
  A rend éber őrei, az új 50 kg os Szimatok radaroznak, a rárosokkal karöltve a 8-10 évnél öregebb autókra vadásznak, hogy lassan aki újjat nem tud vásárolni az biciklizzen🤣

 • User
  Dátum: 2024. február 21., 8:11
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Egyetértek az előttem szólókkal, ezeket a „fiatalokat” már rég le kellett volna kapcsolni, egyébként van egy sanda gyanúm hogy a büntetést soha nem fogják befizetni a kár megtérítését hogy ne is említsem.