Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pék-cukrász képzés indul a Kanta Szakképző Központban

Pék-cukrász képzés indul a Kanta Szakképző Központban Kovászna megye

Ingyenes pék-cukrász szakmai képzést hirdet a kézdivásárhelyi Kanta Szakképző Központ, legújabb duális partnerével, a Diószegi Pékséggel együttműködésben. A tanfolyamot sikeres teljesítő jelentkezőket alkalmazni fogja a sepsiszentgyörgyi vállalat.

Hirdetés
Hirdetés

A szakképző központ tavaly ősszel nyitotta meg kapuit a kézdivásárhelyi minorita rendházban, és jelenleg hét szakirányon nyújt ingyenes képzést. A Veszprémi SZC SÉF Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola szakács, pincér-vendégtéri szakember, panziós-fogadós és turisztikai technikus szakon képez szakembereket, míg a Baranya Vármegyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium festő, mázoló és tapétázó, tetőfedő, illetve rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakmákban biztosít oktatást.

Szakács István, a központ vezetője érdeklődésünkre elmondta, a frissen induló pék-cukrász képzésre 18 helyet hirdetnek meg, az oktatás pedig várhatóan márciusban indul el. Hozzátette: az oktatást a többi szakhoz hasonlóan magyarországi szakemberek biztosítják majd, az órák pedig tömbösített formában lesznek megtartva. A Kanta Szakképző Központban az új szak beindítását követően összesen mintegy százötven személy fog tanulni – tudtuk meg.

A szakképző központban tavaly ősszel indult el az oktatás. Fotó: Tuchiluș Alex

A képzésre azok jelentkezést várják, akik betöltötték a 18. életévüket, érvényes háziorvosi igazolást tudnak benyújtani, rendelkeznek alapfokú iskolai végzettséggel (10 osztály), ugyanakkor vállalják, hogy a képzés sikeres elvégzése után a Diószegi Pékség csapatában kamatoztatják megszerzett tudásukat.

A 10 hónapos tanfolyam sikeres elvégzése után az Európai Unióban is elismert nemzetközi oklevelet kapnak.

Jelentkezni egy online űrlap kitöltésével lehet, legkésőbb február 23-ig.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 19., 21:04
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Kinek üzlet ez a #kantaközpont, mikor 2 szaklíceum működik a környéken?!
  Ja, h ez 1 olyan Szeben környékén működő diplomagyár szerűség???

 • User
  Dátum: 2024. február 21., 12:34
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Na, ez a „kinek üzlet” visz minket a sírba. Inkább azt kellene nézni, hogy nekem hol az üzlet benne, mindenki a magáét keresse, mert abból tud előbb lépni. Mért nincs 8 osztályt végzett számára lehetőség? A 8 osztályt végzett még 2 évet estiben, látogatás nélküliben mért nem tud elvégezni? Van rá lehetőség. „Fejer Odi s holdudvara” elszámol majd a maga idejében, ha szükség lesz rá. Addig is megmenekült egy gyönyörű épület az enyészettől. Elméletileg bárki használhatja, bérbe lehet venni. „Szeben környéki diplomagyár” hát nem. Inkább a Stefan Gheorghiu, ha mond ez valamit, s ha az MCC birtokba veszi. De még erről is kiderülhet, hogy szükséges rossz, ezt majd az utókor fogja megmondani. S hogy megelőzzem a minuszolókat, nem vagyok sem ermdész sem fideszpárti, csak szeretek abból gazdálkodni, amim van, s ha nem tudok valamit jobban csinálni vagy megváltoztatni, akkor megpróbálom kihasználni úgy, ahogy a legjobban szolgálja azt, amiért én dolgozom. Baj-e?