Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két munkás sérült meg Ojtozban, miután rájuk dőlt egy fa

Két munkás sérült meg Ojtozban, miután rájuk dőlt egy fa Kovászna megye

Súlyos munkabaleset történt hétfőn délelőtt a Bereck községhez tartozó Ojtoz erdejében: egy kivágott fa estében két férfit sebesített meg. Egyiküket eszméletlen állapotban szállították a brassói kórházba.

Hirdetés
Hirdetés

A szerencsétlen eset délelőtt 11 óra körül következett be, a 112-es segélyhívószámra érkezett riasztás nyomán a helyszínre érkezett a megyei mentőszolgálat egy csapata, egy rohammentős egység és egy SMURD-helikopter a brassói légimentő-szolgálattól, de a tűzoltók is a helyszínre vonultak egy feszítő-vágó berendezéssel ellátott esetkocsival.

A munkabalesetnek két, többszörös sérültje van. Egy 60 éves férfit eszméletlen állapotban, intubálva szállítottak helikopterrel a Brassó Megyei Sürgősségi Kórházba, míg társát, egy tudatánál levő 35 éves férfit a kézdivásárhelyi kórházba vittek ellátásra, útólag azonban őt is átszállították a brassói kórházba.

Üzemterv szerinti kitermelésen, engedélyezett vágtéren történt a baleset – tudtuk meg Bereck polgármesterétől, Dimény Zoltántól, akinek tudomása szerint ozsdolai lakhelyű, szakképzett munkásokról van szó. „Ha egy életen át dolgozol, akkor is megtörténhet a baj egy másodperc alatt” – tette hozzá az elöljáró.

Az ügyben a rendőrök is büntetőeljárást indítottak, a kézdivásárhelyi ügyészség felügyelete alatt nyomoznak az eset körülményeinek feltárása és a meghozandó jogi intézkedések megállapítása érdekében.

Képünk illusztráció.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük