Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fejlődik az erdélyi startup-ökoszisztéma

Fejlődik az erdélyi startup-ökoszisztéma Kovászna megye

Tusványos jó alkalom volt a találkozásokra, a gazdasági és szakmai egyeztetésekre. Az erdélyi startup-ökoszisztéma fejlesztése érdekében teltházas kerekasztal-beszélgetésre került sor a tusványosi Puskás Ferenc Kávéházban.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalkozói szervezetek és start­up kezdeményezések mentorai számos lehetőséggel, megoldással és kapcsolati hálójuk felajánlásával inspirálták és bátorították a résztvevő érdeklődőket. A nyári szabadegyetem a szakmai találkozók és kapcsolatbővítés bölcsője, ennek okán 10 éve zajlik az erdélyi tehetségekkel való együttműködés Tusványoson.

Az idei programsorozathoz számos vállalkozásfejlesztési központ is csatlakozott, akikkel közösen hisznek a vállalkozói mentalitásban és az együttműködések erejében. Minden egy beszélgetés keretében történik, ahol egy jó ötletből és az egymás iránti kíváncsiságból üzleti kapcsolatok és vállalkozások születnek. A kerekasztal-beszélgetés alatt a résztvevők közösen elemezték ki az aktuális vállalkozói kihívásokat, lehetőségeket.

Karácsony Zsolt, a Junior Business Club vezetője egy olyan fiatal vállalkozói szellemiséget képvisel, amelyben akkor beszélhetünk sikerről, ha hosszú távon minél több fiatal olyan vállalkozást indít, amely működőképes marad és fejlődni tud, továbbá minél nagyobb munkaerőt képes megmozgatni. Az egyesület hidat képez a fiatalok és a gazdasági élet és azok szereplői között. Nagyon fontos az utánpótlás, ezért az üzleti életben most induló vagy már néhány év tapasztalattal rendelkező vállalkozóknak kapcsolatépítő programokat szerveznek, folyamatosan aktuális gazdasági információkat osztanak meg velük, és a tapasztalatok átadásával inspirálják és motiválják a vállalkozó szellemű fiatalokat.

Idén 13. alkalommal kerül megszervezésre a Workshop gazdasági műhelytáboruk (http://workshop.juniorbusinessclub.ro), amelyre szeretettel várnak minden fiatalt és vállalkozót. A JBC hisz a szervezetek közötti együttműködésekben és bíznak benne, hogy folyamatos kommunikációra és bizalomra építkezvén tartós eredményeket érhetnek el. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások