Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nappali foglalkoztató hajléktalanoknak

Nyáron is népszerű a szentgyörgyi hajléktalanszálló, az utcalakók életében egy rutint, támpontot jelent az ide bejárás. Jó hír, hogy napok kérdése, és teljes gőzzel indulnak be a nappali foglalkozások is – tájékoztatott érdeklődésünkre Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Székely rámutatott, hogy jelenleg is több mint 20 személy veszi igénybe a hajléktalanszállót, nyáridőben fontos az utcalakóknak, hogy legyen egy hely, ahová naponta bejárhatnak, tisztálkodhatnak, étkezhetnek. Jó hírnek számít továbbá, hogy hamarosan teljes gőzzel beindul a nappali foglalkoztató: a hajléktalanszálló alkalmazottaival, illetve önkéntesek segítségével iparkodnak programokat összeállítani az utcalakóknak, ezen kívül pedig így szeretnék hatékonyabbá tenni a rászorulók megsegítésére, iratok beszerzésére, munkalehetőségek bemutatásra fordított időt.

– Esténként járnak be hozzánk a hajléktalanok, ilyenkor már nincs olyan sok lehetőség átbeszélni a gondokat, meghallgatni a panaszokat, így nehezebb utólag intézkedni a nevükben. Ha napközben lenne minderre lehetőség, akkor jelentősen, akár felére is lecsökkenne az intézkedési, közbenjárási idő, hatékonyabban tudnánk iratokat megszerezni, betöltendő munkahelyeket bemutatni nekik, így biztosíthatnánk munkalehetőségeket, ami elengedhetetlen a kitöréshez – részletezte a szakember.

Elmondása szerint a nappali foglalkoztató programjai odavonzzák majd a hajléktalanokat, akik már nem a parkban céltalanul kóborolva, padokon heverészve vesztegetnék az időt, hanem jókedvvel, hasznosan töltenék ki a napot. Székely elmondta azt is, hogy nagyon kevés utcalakó hódol már az italozásnak, az elmúlt évekhez képest egyre kevesebb a részegen dorbézoló, hőbörgő hajléktalan. Ez szerinte azzal is magyarázható, hogy több „problémás” személynek sikerült munkahelyet keríteni, így az elfoglaltság mellett reményt kaptak egy új, jobb életre. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.