Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egyre több a cukorbeteg

Egyre több a cukorbeteg Kovászna megye

Vasárnaptól e hét szombatjáig a Benedek-mezei Cuki-táborban sorstársaik közösségében nyaralnak a cukorbetegek. A legkisebb még csak két és fél éves, szüleivel van jelen, de nemcsak ő érezheti a család nyújtotta biztonságot, a nagyobb „család” is befogadó szellemű. Erre pedig az utóbbi időben egyre nagyobb szükség van, szaporodik a betegek száma.

Hirdetés
Hirdetés

Dobolyi László táborszervező, a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesületének elnöke igencsak változatos heti programról számolt be, és mint a régi szólás is mondja, a változatosság üdít. A gyermekek reggelenként futással kezdik a napot, Butyka Elemér, a Fitness tribe tagja tanítgatja őket a helyes technikára. Délelőttönként önvédelmi felkészítőkön vesznek részt, ezeket Szőke Attila jiu-jitsu edző tartja, de a Vadon Egyesület támogatásának köszönhetően lovagolhatnak is.

Délutánonként mindenféle extra programban lehet részük, kedden például a kisvonattal mentek Sugásfürdőre, ott pedig az erdei iskolában kézműveskedtek, míg a nagyobbak a kalandparkban tették próbára magukat. Szerda délután mozizás, trambulinon ugrálás a program, amelynek végeztével a motorosok és atv-sek viszik őket vissza a táborba. Egyik szülő és a Bethlen Gábor Alap eszköztámogatásának jóvoltából íjászatot is tanulhatnak a gyerekek. Csütörtökön Albert András szemészorvos, Halmágyi Ildikó és Demeter Orsolya diabetológus doktornők vizsgálják meg a gyermekeket.

Az első táborok résztvevői közül ma már sokan érett felnőttek, többen közülük így is visszajárnak segíteni a szervezést és lebonyolítást. Magyar Lóránd Marosvásárhelyről például hétéves kora óta Cuki-táboros, most egyetemistaként végzi a tábori teendőket. A cukorbeteg gyermekek sorsközösségben való nyaralását támogatta a sepsiszentgyörgyi és a megyei önkormányzat, illetve a Bethlen Gábor Alap. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.