Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Együtt-cselekvésre van szükség

Együtt-cselekvésre van szükség Kovászna megye

Tegnap hivatalosan megnyitották a sepsiszentgyörgyi innoHub Vállalkozói Inkubátorházban a SEPSI Helyi Akciócsoport Egyesület (SEPSI GAL) pályázati procedúráját. A projektbemutató találkozót Antal Árpád polgármester és Tóth-Birtan Csaba, a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke vezette fel.

A polgármester elmondta, két évvel ezelőtt, mikor a választási kampányban elhangzott, hogy a következő városvezetés mandátuma a mélyszegénység felszámolásának jegyében fog zajlani, sokan kétkedve fogadták az ígéretet. Egyrészt mert nem hiszik az emberek, hogy a szegénységet fel lehet számolni, másrészt pedig azért, mert nem feltétlenül támogatják azt, hogy az önkormányzat saját kereteiből a kirekesztettségben élők felzárkóztatására áldozzon. Antal Árpád szerint azonban az Őrkő és a másik két hátrányos helyzetű városi övezet – a Csíki negyed és Szépmező – gondjai a település problémája is részben, így a felzárkóztatással egész Sepsiszentgyörgy érdekében cselekednek. Hozzátette, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat önmagában kevés ezek megvalósítására, ezért együtt-gondolkodásra és -cselekvésre van szükség azokkal a helyi szervezetekkel, akik már többéves tapasztalattal dolgoznak ezen a területen.

Ezt követően Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, egyben a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület elnöke vette át a szót. Elmondta, az egyesület egy komoly és ígéretes projekt koordinálásra vállalkozott, aminek már a tervezési folyamata is a kirekesztett településrészek közösségi képviselőivel közösen történt. Részben ennek köszönhetően nyert a pályázat, mivel az abban foglalt intézkedések egy hosszas egyeztetési folyamat során körvonalazódtak.

A nyitóbeszédek elhangzása után Veres-Nagy Tímea projektmenedzser a meghívott potenciális partnerszervezetek képviselőivel ismertette a 2019 februárjában, áprilisában és júniusában kiírásra kerülő pályázatokat, az egész procedúra formai és adminisztrációs folyamatát. Az összesen 6.625.000 eurós (+ 375.000 euró működési költség) keretet 3 pályázati kiírás keretében tervezi a Sepsi Helyi Akciócsoport meghirdetni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük