Hirdetés
Hirdetés

Megyénkben 705 gyermek beteg

Megyénkben 705 gyermek beteg Kovászna megye

Két hét alatt 11%-al növekedett a felső légúti fertőzések száma Háromszéken, tudtuk meg a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügyi osztály munkatársaitól.

 

Heti rendszerességgel jelentenek a háromszéki családorvosok a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretén belül működő járványügyi osztálynak. Az összesítés alapján a szakemberek követni tudják a felső-, alsó légúti fertőzések mértékét, illetve a tanintézmények vezetősége is köteles jelenteni, ha jelentős fertőzési gócpont alakul ki iskolákban, óvodákban.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt két hét alatt a felső légúti fertőzések száma 1972 fertőzött személyről 2203-ra ugrott. Szerencsére a betegségek súlyossága nem volt kirívó, a megfertőzött egyéneknek csupán 1,09%-a igényelt kórházi beutalást. A legkiszolgáltatottabbak továbbra is az 5-14 éves gyermekek, itt nem kevesebb, mint 705 beteget jegyeztek fel a statisztikákban. Szerencsére a gyermekközösségekben, intézményeknél nem azonosítottak fertőzési gócpontot.

Az alsó légúti fertőzések, tüdőgyulladások terén is növekedés érhető tetten: 311 betegről egy hét alatt 367-re emelkedett a számadat. Az alsó légúti fertőzések, tüdőgyulladások esetében 13,6% igényelt kórházi kezelést.

A Háromszékre érkezett ingyenes grippe elleni oltások szép számban fogynak, az elmúlt héten 359 erre jogosult személyt oltottak be a családorvosok, így ebben a szezonban már összesen 3240 dózist oltottak el megyeszerte a minisztériumtól kapott 5530 adagból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük