Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Figyeljünk a karácsonyi bevásárláskor!

Figyeljünk a karácsonyi bevásárláskor! Kovászna megye

A karácsonyt megelőző hetek a legfontosabbak mind a vásárlóknak, mind az eladóknak. Ilyenkor számos termékre hirdetnek akciós árat, de nagyon kell figyelni, az online- és a boltokban való vásárlásra is.

Az üzletek kötelesek bejelenteni a nagyobb árengedményeket, főleg, ha hosszabb időszakra szól. Karácsony közeledtével több boltban is vannak különböző akciók, de mindig oda kell figyelni arra, hogy mit, mennyiért vásárolunk – mondják a fogyasztóvédők. Ünnepek körül a fogyasztóvédelem munkatársai fokozottabb ellenőrzéseket végeznek, főleg a játékboltokat, elektronikai üzleteket, de élelmiszerüzlet-láncokat is megvizsgálnak. Nagyon fontos az egységárak feltüntetése, akciós termék esetén pedig az előző és az új ár kiírása is, hogy tudjon viszonyítani a vásárló. Fontos, hogy kiszűrjék a vásárlók megtévesztéséhez, anyagi károsításához vezető árakat.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelem óvatos vásárlásra int mindenkit, a bejelentések száma tavaly decemberben megduplázódott az előző hetekhez képest. Figyelni kell az online vásárláskor is, mert előfordulhat, hogy az akciós termék elfogy, és drágábban érkezik a rendelt áru, vagy nem azt kapjuk, amit kinéztünk a webes felületen. 

Sepsiszentgyörgyön főleg az élelmiszerboltokban vannak árkedvezmények, az egyik kisebb üzletlánc tulajdonosa, Aczél Lajos lapunknak elmondta: Mikulásra édességcsomagokat állítottak össze, amelyeket megéri megvenni, mivel így sokkal olcsóbb, karácsonyra pedig szintén készülnek ilyen csomagokkal, akkor italokat válogatnak össze, olcsóbban. A nagy vásárlási hullám még nem kezdődött el, és bár a nagy áruházak elszívják a vásárlóközönséget, mégis sokan választják a kisboltokat és vásárolnak onnan az ünnepekre. Legfontosabb az árak pontos és a termékek lejárati idejének feltüntetése – mondta az üzletvezető.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük