Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepre hangolódó Illyefalva

Ünnepre hangolódó Illyefalva Kovászna megye

Színes, színvonalas téli ünnepi műsorokkal kedveskednek idén is az illyefalvi község lakóinak, és ha akadnak is kisebb-nagyobb nehézségek, ilyenkor a családi-, ünnepi hangulat kap főszerepet. A településvezetés kérdéseinkre elmondta: „abban reménykedik, hogy jövőre nem lesz rosszabb”.

A decemberi eseménynaptár az előző hónapba is átnyúlt: november utolsó napján ugyanis az aldobolyi református egyház közösségi termében adventi koszorúkészítés zajlott.

Ezt követi december 9-én délután 5 órai kezdettel a szentkirályi karácsonyi vásár (az unitárius egyház szervezésében), majd 16-án délben, az illyefalvi református egyház közösségi termében sorra kerülő karácsonyi vásárra látogathatnak el az érdeklődők, továbbá 19-én, délután 5 órai kezdettel az illyefalvi Gál Dániel óvodában lesz a kicsik ünnepi előadása. De a helyi László Lukács általános iskola is szervez december 20-án, délután 6 órától egy karácsonyi vásárt, s előadást a kultúrházban.

– Még akkor is, ha jelenleg nagyon egyházi, keresztényi értékrend-ellenes világban élünk, úgy gondolom, hogy az igazi értékek mégiscsak itt vannak: az ünnepségek, rendezvények a hivatal és az egyházak összefogásában, közös szervezésében zajlanak. Nálunk minden kicsi közösség a maga módján készül, és hangolódik rá az ünnepre – részletezte Fodor Imre, Illyefalva polgármestere.

Kifejtette, hogy az alapdolgokra nagyon odafigyelnek, így a község minden egyes óvodájában, iskolájában megvan az a komfort, hogy a gyermekek jó melegben tanuljanak, nincsenek gondok ezen a téren.

– Ne legyen rosszabb a jövő év! Csak ezt kívánom – összegzett a polgármester búcsúzásképpen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük