Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az oltásellenes orvosok menjenek magánpraxisba!

„Kezdjük a számokkal, mert azok nem hazudnak” – nyitotta októberi sajtóértekezletét Kovászna megye prefektusa. Dr. Ráduly István elmondta: ezelőtt két hónappal 15 aktív eset volt a megyében, ezelőtt egy hónappal 190, ma már jóval ezer felett járunk, ez sajnos nincs olyan nagyon messze attól, amit szeptember végén az esetszámok alapján megjósoltak – mondta. 

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette: szakmai ügyekben az orvosoknak kellene érvelniük, akiknek óriási egyéni és kollektív felelősségük van abban, hogy idáig jutottunk.

– Felfogni nem tudom, hogy az emberek miért annak az egy-két orvosnak hisznek, akik saját tudományukat megtagadva, oltásellenes propagandát folytatnak, és azt sem értem, hogy miért tűrik meg ezeket állami fizetésen. Aki ellene megy a hivatalos egészségügyi politikának, az menjen magánpraxisba – ne az állam pénzén folytasson kampányt az állam célkitűzéseivel szemben. Tévedés ne essen: az orvosok elsöprő többsége éjjel-nappal dolgozik, hogy valami módon ellássa az egyre nagyobb számú koronavírusos beteget és nem csak, de véleményem szerint nem vállalnak elég nyilvános szerepet az oltás népszerűsítésében, és hagyják, hogy néhány rendszer- és mindenellenes kollégájuk szétverje az egyébként jól megszervezett oltási kampányt. Az első két-három hónapot leszámítva az oltás mindenütt, iratkozás és sorban állás nélkül elérhető volt Romániában (nem minden országban volt ez így). Mára mégis „sikerült elérnünk”, hogy októberben húsz százalékkal nőtt a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma, és a helyzet folyamatosan romlik – fejtette ki Ráduly István.

A prefektus azt mondja „lehet azon vitatkozni”, hogy hány kórház kellett volna épüljön, és azoknak milyen színvonalon kellene állniuk, de most egyszer ebből a válságból kell kilábalni. Amúgy, semmilyen ellátottság mellett nem észszerű, hogy azért kezeljenek százakat hetekig napi több száz euróval a kórházak intenzív osztályán, mert ők elutasítottak egy néhány eurós vakcinát.

A prefektus rámutatott: Háromszéken eddig több mint négyszáz ember halt meg Covidban, ez több mint Bikfalva, Bita vagy éppen Bélmező lakossága. Az eddig elhunytak közül egyetlen egy sem volt beoltva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 27., 8:05
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Igaza van a prefektusnak! És ez vonatkozik a helyi vezető politikusainkra is, akik a járvány kezdete óta sunyítanak, félve a népszerűségvesztéstől. „…vétkesek közt cinkos aki néma.”