Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön

A székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

A Sepsiszéki Székely Tanács a turulszobornál tartja sepsiszentgyörgyi megemlékező rendezvényét március 10-én, a székely szabadság napján 10 órától.

Hirdetés
Hirdetés

Beszédet mond a román állam által terrorvád vádjával meghurcolt és kirakatperben 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, kézdivásárhelyi Beke István, valamint Gazda Zoltán széki elnök. A kiáltványt Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács tájékoztatási alelnöke olvassa fel.

A székelyek szabadságáért Bucsi Zsolt Tamás református lelkész imádkozik, fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház férfidalárdája Jakab Árpád karnagy vezetésével, majd koszorúzás következik.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 9., 14:29
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Bünrossz az időzítés !! Azonkivül , hogy túl korán van 10 órakor ünnepelni , az Istentiszteletek idejébe is belenyúlik . Mert székely szabadság ide vagy oda első a templom , az Isten ! Szomorú , hogy erre Bucsi tiszteletes nem figyelmeztette Gazdáékat !!! Kísérteties az időzítés a régi kommunista , vasárnapi Istentiszteletek zavaró rendezvényekhez . D.u. különben is sokkal többen kimennének a térre !!Ezt ne venni figyelembe!! Amatőr banda !!🤔😯😫

 • User
  Dátum: 2024. március 10., 13:08
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Egy jó esetben 40 perces emlékünnepségről van szó, és aki akar elér a templomban is. De aki így gondolkodik, jobb ha otthon ül. Idiótákra nincs szükségünk!