Felhívás!

Virágos Magyarország: Esztelnek is benevezett

Virágos Magyarország: Esztelnek is benevezett

Az idei az első év, hogy a Virágos Magyarország címet viselő versenyt az anyaország határain túli településekre is kiterjesztették, így az esztelnekiek kaptak az alkalmon és beneveztek a rangos vetélkedőre.

A verseny bírái már fel is keresték a ferences zárdájáról híres felsőháromszéki települést, amelynek önkormányzata várja, hogy milyen elbírálásban részesülnek.

A viragosmagyarorszag.hu portál szerint a verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

„A verseny szervezőbizottsága a környezetszépítő kezdeményezésen keresztül is szeretne nyitni a határon túli magyarlakta települések felé. Így 2019-ben először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is nevezhetnek a versenyre, és a tervek szerint a következő években folyamatosan bővítik a részvételi lehetőséget a többi magyarlakta régió felé is.”

Hozzászólások