Felhívás!

Terítéken a sportélet

Terítéken a sportélet

Az már nem titok senki előtt, hogy Barót IV. ligás focicsapata nem tartozik a megyei fociélet erősségei közé: jó ideje már, hogy a bajnokság alsó fertályában jegyzik őket, az őszi idényben például mindössze három meccset tudtak megnyerni a tizenötből, így jelenleg a tabella tizennegyedik helyén áll a csapat. Valószínűleg ez a helyzet késztette arra Dimény László városi tanácsost, hogy feltegye a kérdést a legutóbbi tanácsülésen: mi történik a csapattal?

Dimény azt kérte, jöjjenek, számoljanak be tevékenységükről, a gyenge eredmények hátteréről. A polgármester, Lázár-Kiss Barna a lehető legkézenfekvőbb magyarázattal szolgált a csapat szereplését illetően: szerinte azért az utolsók között szerepelnk, mert ingyen futballoznak. Megjegyezte, hiába nézzük matematikailag, hogy mennyi pénzt kapnak a várostól, ugyanis abból az összegből nagy dolgot nem lehet csinálni. Az elöljáró más megközelítésben világított rá a baróti sportéletre.

– Annak örvendek, hogy hatvan-hetven gyermek focizik a helyi sportpályán, akiknek tavasztól már műfüves pályát is tudunk biztosítani – mondta, utalva arra, hogy a baróti foci jövőjét azért nem kell olyan sötéten látni.

Új hírekkel is szolgált: megtörténhet, hogy a jelenleg épülő műfüves pálya mellett még egy létesülne, legalábbis a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiától érkezett szándék szerint, akik jelezték, tervük, hogy Baróton is építsenek pályát. Visszatérve a nagycsapatra, a városvezető úgy vélte, más lenne a fiúk hozzáállása a focihoz, ha több pénzt kapnának, ugyanakkor utalt a városi sporttelepen uralkodó, korszerűnek semmiképp sem mondható körülményekre, amelyek között játszani kénytelenek.

– Nézzük meg, hogy néz ki az öltöző Baróton, és nézzük meg, hogy néz ki Bardocon. Hatalmas a különbség. Emiatt is választanak maguknak más csapatot a baróti helyett a játékosok, meg amiatt is, hogy Bardocon, Nagyajtán vagy Bölönben fizetni is tudják őket – magyarázta.

Leszögezte, idén több pénzt fog áldozni sportra a város, távlatilag pedig az a célja az önkormányzatnak, hogy a sporttelepet fejlessze, a különböző sportágaknak szánt létesítmények pedig egy helyen legyenek.

– Ha a finanszírozási vonalat megnyitják, gondolkodunk azon, hogy egy újabb sportcsarnok építésére pályázzunk Baróton – összegzett.

Hozzászólások