Felhívás!

Iskolás focibajnokság

Iskolás focibajnokság

Február 18-án a baróti Gaál Mózes Általános Iskola focicsapata részt vett a megyei diákolimpia döntőjén, a csapat nagyszerűen helytállt.

– Minden mérkőzésünket magabiztosan nyerve lettünk megyei bajnokok, kiharcolva ezáltal a jogot, hogy az áprilisban sorra kerülő országos zónadöntőn képviselhessük Kovászna megyét – mondta Máthé Sándor Zoltán felkészítő tanár.

A megyei döntőt megelőzően a csapatok selejtezőket játszottak. A baróti iskolások az erdővidéki selejtező csoportot nagy fölénnyel nyerve jutottak ki a megyei döntőre. Itt a nyolc csapatot két csoportba osztották, a Gaál Mózes iskola csapata a B csoportba került, és a következő eredményeket érte el: Gaál Mózes – sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Iskola 3-0, Gaál Mózes – kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskola 1-0, Gaál Mózes – kovásznai Kőrösi Csoma Sándor-iskola 4-2.

– Az utolsó mérkőzésen a szünetben már 4-0 volt a javunkra, így a második félidőben már csak a cserejátékosaink léptek pályára. A döntőben az A csoport győztesét, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó-iskola csapatát vertük 2-0-ra – fűzte hozza Máthé. A csapat tagjai (képünkön): Kencse Magor, Molnár Péter, Csog János Csongor, Katona Zsolt, Kovács Albert, Kovács Ernő, Fábián Róbert, Loj Szilárd, László Roland, Vass Dénes, Sai Csaba, Zsigmond József, Zsigmond István, Jankó István. Felkészítő tanár: Máthé Sándor Zoltán.

Hozzászólások