Felhívás!

Megfelelő a hóréteg

Megfelelő a hóréteg

December utolsó napjaiban nyílt meg a kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípálya, és ez idő alatt számos vendég megfordult már az 1000 méter hosszú, haladó és a 400 méteres kezdő szakaszon.

A síszezon első napjaiban enyhén kavicsos volt a haladó szakasz, azonban az időjárás kedvező alakulásának köszönhetően jelenleg a teljes pálya használható, ahogy a szomszédos, szánkózásra alkalmas erdei út is. Hangulatfokozóként szombaton a Kovásznai Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet a sípálya aljában levő menedékháznál, miközben a polgármesteri hivatal alkalmazottai teával és forralt borral kínálták a téli sportok kedvelőit.

Gyerő József polgármester lapunknak elmondta: azt szeretnék, ha a sípálya közösségi térként is szolgálna, ahová az emberek nemcsak síelni, szánkózni mennek, hanem azért is, hogy egymással találkozzanak, jól érezzék magukat.

A sípálya keddtől péntekig 15–21, szombaton és vasárnap 10–21 óra között használható. Az 1-es felvonóra 2 lejt, a 2-esre 3 lejt kell fizetni. 10–15 óra között 20, 15–21 óra között 30 lejbe kerül a jegy. A napi bérlet 40, a hétvégi bérlet 60 lejbe kerül. 6 év alatti gyerekek számára ingyenes a pálya és a felvonók használata, 25 éves korig a diákok, valamint a nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Hozzászólások