Felhívás!

Röviden

Bányavirág

Holnap 19 órakor a művelődési központban a nagyváradi Szigligeti Színház bemutatja Székely Csaba Bányavirág című tragikomédiáját. „A darab páratlan humorral és iróniával beszél egy hanyatló, fejlődésében – részben önhibáján kívül – megrekedt társadalomról, amely képtelen szembenézni a mindennapos idegenségérzettel, s helyette a boldogság látszatát tartja fönn: miközben a faluba érkező televíziós stáb az öngyilkosságok riasztóan növekvő számáról kérdezi a lakosokat, ők büszkén nyilatkozzák, hogy ők minden körülmény között felelősen őrzik a hagyományokat. A falu tragikomikus valóságában egyedül a vigyorgó Illés látja tisztán a helyzetet, őt azonban sem a falu kinézett doktora, sem a meggyötört szomszéd és annak csinos féltestvére, sem pedig saját felesége nem veszik komolyan.” 20 lejes jegyek elővételben a művelődési ház jegypénztárában megvásárolhatók, vagy a 0762.674.516-os telefonszámon előjegyeztethetők.

Boldog nyárfalevél

Január 21-én 19 órától a művelődési központban a helyi Pokolsár Egyesület színjátszó csoportja bemutatja Tamási Áron Boldog nyárfalevél című, háromfelvonásos humoros darabját Gazda József rendezésében.

Irodalmi előadás

Január 23-án 17 órától a művelődési házban a helyi Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében, a magyar kultúra napja alkalmából Egyed Emese kolozsvári költő, egyetemi tanár tart előadást A hűség: Mikestől a kortárs költőkig, írókig címmel.

Ludas Matyi

Január 26-án 10 és 12 órától a művelődési központban a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház mutatja be Mateias Gâscarul (Lúdas Matyi) című darabját óvodásoknak és iskolásoknak.

RövidenHahota-előadás

Február 6-án 17 és 20 órától a művelődési központban a marosvásárhelyi Hahota társulat bemutatja a Ha betéved – nem téved! című zenés szilveszteri kabaréját. 30 lejes jegyek elővételben a művelődési ház jegypénztárában megvásárolhatók, illetve a 0762.674.516-os telefonszámon igényelhetők.

Hozzászólások