A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

FELHÍVÁS

Minden közösségnek vannak értékei, amelyeket nem csak meg kell őrizni, de másokkal is meg kell ismertetni, használni kell őket, élni kell velük, hogy ezek a jövő nemzedékek számára is hozzáférhetők maradjanak. Ezzel a céllal fogadták el a hungarikumokról szóló törvényt, amely szerint külhoni értéktárak is alakulhatnak.

Kovászna Megye Tanácsa 2016. április 26-án hozta létre a megyei értéktárat és a megyei értéktár bizottságot, amely összesíti a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatait, azonosítja a megye területén fellelhető nemzeti értékeket, dönt a megyei értéktárba bekerülő nemzeti értékekről, és nyilvántartás céljából elküldi azt a Székelyföldi és az Erdélyi Értéktárnak. A megyében már alakultak települési értéktárak is: 2016-ban Kisbacon hozta létre saját települési értéktárát, és vett részt az Értékőrök programban. 2017 februárjában Csernátonban is megalakult a helyi települési értéktár. A megyei bizottság értékeit vigyázó települések jelentkezését várja, további információ a www.repertorium.ro honlapon található.

Hozzászólások