Felhívás!

Az Esztelneki Madonna másolata

A csíksomlyói kegyszobor mintájára 1750-ben faragott Esztelneki Madonna másolatát szeretnék elkészíttetni az esztelneki ferencesek, melyhez a közösség segítségét kérik. A kegyszobor másolatát a helységben pusztító tűzvész századik évfordulójára készíttetnék el a közelmúltban felújított esztelneki kolostor kápolnája számára – olvasható az Erdélyi Ferences Rendtartomány sajtóreferense által kiadott közleményben.

Esztelneken 1921. december 22-én kéménytűz következtében égett le a ferences kolostor és a templom, szinte minden a lángok martalékává vált. Az Esztelneki Kolostor háztörténetében leírtak szerint a templom romjai között végül épen találták meg a csíksomlyói kegyszobor mintájára, 1750-ben faragott Esztelneki Madonna szobrát. A szobor máig ismeretlen módon és okból, a tűzeset után Futásfalvára került – olvasható a dokumentumban.

A szobor máig ismeretlen módon és okból Futásfalvára került

A tűzvész századik évfordulójára, idén decemberre, az Esztelneki Madonna kegyszobráról szeretnének egy másolatot készíttetni a helyi ferencesek, a közelmúltban felújított kolostoruk kápolnájába. Mint írják, a megvalósításhoz közösségi összefogásra van szükség. Az ebben segíteni akarók felajánlásaikat a RO13RNCB0127007532970001 bankszámlaszámra utalhatják lejben, illetve a RO29RNCB0127007532970004 bankszámlaszámra euróban. 

Hozzászólások