Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felmérés: a romániaiak negyede már csökkentette vagy csökkenteni fogja a hőmérsékletet a lakásban

Felmérés: a romániaiak negyede már csökkentette vagy csökkenteni fogja a hőmérsékletet a lakásban Életmód

A román állampolgárok nagy többségét (95 százalékát) aggasztja az energiaárak alakulása, és csaknem negyedük szándékozik csökkenteni az átlaghőmérsékletet a lakásban – derül ki egy felmérésből.

A megkérdezettek 36 százaléka azt mondta, hogy „aggódik”, 59 százaléka pedig „nagyon aggódik” az energiadrágulások miatt.

A Resideo felmérés szerint a román állampolgárok 24 százaléka már csökkentette vagy csökkenteni szándékozik a lakás hőmérsékletét.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy az 55 év fölöttiek 99 százalékát aggasztja a fűtésszámlák növekedése, de a 18-24 éves korosztályt is foglalkoztatja a kérdés: mindössze 6 százalékuk felelte azt, hogy nem törődik az energiaárakkal.

A megkérdezettek 42 százaléka a Google segítségével tájékozódik a számlák csökkentésének lehetőségeiről, csak 36 százalékuk készül szakemberhez fordulni.

Ugyanakkor a válaszadók 60 százaléka felelte azt, hogy hajlandó új hőmérséklet-szabályozó berendezésbe fektetni, ha ez hosszú távon segít a takarékoskodásban.

A felmérést annak kapcsán készítették, hogy az Európai Unió másfélmillió intelligens termosztát beszerelésének támogatását tervezi idénre.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük