Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Téli házaló szokások

A Hagyományok Háza ünnepi rajzpályázatot hirdet, amelynek középpontjában idén a téli házaló szokások állnak. A benyújtásihatáridő: december 4.

Advent a karácsonyi előkészületek időszaka. A négy, ünnep előtti hétben a harsány mulatságok helyett a csendes várakozás, a reménykedés, a befelé fordulás játszik szerepet. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel teljesen, hiszen ebben az időszakban készülnek fel az ünnepi bemutatkozásra a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

Az idei rajzpályázat a téli házaló szokások megjelenítésére hívja az érdeklődőket. A gyerekek ezáltal megismerkedhetnek a jeles napok történetével, hagyományaink szerepével, valamint az életkori sajátosságaiknak megfelelő alkotói technikákkal.

Hirdetés
Hirdetés

A tanulók képzelőereje, kreativitása fejlődhet, a tehetségesebbeknek lehetőségük nyílik a határokon átnyúló versenyen való bemutatkozásra.
Külön értékelik az óvodások, elemi osztályosok, gimnazisták és középiskolások által beküldött rajzokat. A pályamunkák beküldésére idén először online is lehetőség nyílik. Ez esetben az alkotások szkennelt vagy fotózott anyagát a pályázatot kiíró szervezet weboldalán található alkalmazás segítségével kell elküldeni. A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A kiállítás anyaga megjelenik a Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat oklevéllel, tárgynyereménnyel is díjazzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük