Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Orsolya, a sokoldalú tehetség

Orsolya, a sokoldalú tehetség Cseperedő

Németi Orsolya a baróti Gaál Mózes Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, aki nem riad vissza a kihívásoktól, megmérettetésektől. Szeret versenyezni, legyen szó matekról, biológiáról, anyanyelvről vagy tornáról.

Hirdetés
Hirdetés

Az erdővidéki tanintézmény igazgatója törekvő, kitartó, tudatos, szorgalmas diákként jellemezte Orsolyát.

– Képes megfogalmazni, kitűzni a céljait és hajlandó munkát, energiát, időt befektetni, erőfeszítéseket tenni azok elérése érdekében. Egyszerűen azt is mondhatnám, hogy céltudatos, és kitartása meghozza számára a várt fejlődési eredményeket – mondta Benedek-Huszár Erika.

A hetedikes diáklány szereti a kihívásokat, elemében érzi magát versenyhelyzetben.

– Szeretek minden meghirdetett versenyen részt venni, legyen az biológia, matek, angol, magyar, mesemondás, versmondás vagy akár torna. Legbüszkébb a tavalyi Vidám Versek Versmondó Versenyén elért eredményre vagyok. Ez volt életem első ilyen versenye, mindenképp szerettem volna jó eredményt elérni, de nem gondoltam volna, hogy enyém lesz a megyei első helyezés, és továbbjutok az országos szakaszra – mesélte.

Romhányi Józseftől a Marhalevél című verset mondta el, amelyet magyartanára javasolt neki.

– Nagyon sok verset elolvastam, hogy melyik illene hozzám, melyiket lehet jól előadni, de végül a magyartanárnőm, Baló-Lakatos Andrea mutatta ezt a verset, amire első olvasás után azt mondtam: Igen, ez az én versem! Először nagyon jól megtanultam, mert csak úgy lehet igazán átélni, előadni, ha nem kell a szövegen gondolkodni. Napi szinten nagyon sokszor elmondtam a családomnak és az iskolában a magyartanárnőmnek, közben meg csiszoltuk, ahol kellett – tette hozzá.

Az országos szakaszon nem sikerült dobogós helyezést elérnie, de rengeteg élményt, tapasztalatot gyűjtött és barátokat szerzett.

– A hozadéka ennek a versenynek az új dolgok tanulása és rengeteg tapasztalat szerzése volt – emelte ki.
Orsolya jó tanuló, szeret olvasni, rendszeresen sportol.

– Nagyon szeretek sportolni, ezen belül: talajtorna, kézilabda, továbbá a szalagos rögbi a kedvenceim – sorolta. – Négyéves korom óta tornászok, akkor még csak a napközis társaim miatt jártam, most már egy életforma számomra, ami sok mindenre megtanít: csapatban dolgozni, fejleszti az állóképességet, és ugyebár a mozgás egészséges. Rengeteg sikerélményem van, köszönet ezért Dimény Olga tanárnőnek, akivel rengeteg versenyen részt vehettünk, ennek eredményeként 50 dobogós éremnek lehetek gazdája – mesélte.

A nyári vakációja is egy Európa-bajnoksággal kezdődött, aminek Balatonfüred adott otthont, s ahol csapattal és egyéniben is a dobogó legfelső fokára állhatott. A nyáron a lazításra, szórakozásra is jutott ideje. Együtt nyaralt a családjával, barátokkal szórakozott, és sokat olvasott. Még nem tudja pontosan, hogy milyen pályát választ, de azt igen, hogy az egészségüggyel lesz kapcsolatos, hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások