Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orsolya, a sokoldalú tehetség

Orsolya, a sokoldalú tehetség Cseperedő

Németi Orsolya a baróti Gaál Mózes Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, aki nem riad vissza a kihívásoktól, megmérettetésektől. Szeret versenyezni, legyen szó matekról, biológiáról, anyanyelvről vagy tornáról.

Hirdetés
Hirdetés

Az erdővidéki tanintézmény igazgatója törekvő, kitartó, tudatos, szorgalmas diákként jellemezte Orsolyát.

– Képes megfogalmazni, kitűzni a céljait és hajlandó munkát, energiát, időt befektetni, erőfeszítéseket tenni azok elérése érdekében. Egyszerűen azt is mondhatnám, hogy céltudatos, és kitartása meghozza számára a várt fejlődési eredményeket – mondta Benedek-Huszár Erika.

A hetedikes diáklány szereti a kihívásokat, elemében érzi magát versenyhelyzetben.

– Szeretek minden meghirdetett versenyen részt venni, legyen az biológia, matek, angol, magyar, mesemondás, versmondás vagy akár torna. Legbüszkébb a tavalyi Vidám Versek Versmondó Versenyén elért eredményre vagyok. Ez volt életem első ilyen versenye, mindenképp szerettem volna jó eredményt elérni, de nem gondoltam volna, hogy enyém lesz a megyei első helyezés, és továbbjutok az országos szakaszra – mesélte.

Romhányi Józseftől a Marhalevél című verset mondta el, amelyet magyartanára javasolt neki.

– Nagyon sok verset elolvastam, hogy melyik illene hozzám, melyiket lehet jól előadni, de végül a magyartanárnőm, Baló-Lakatos Andrea mutatta ezt a verset, amire első olvasás után azt mondtam: Igen, ez az én versem! Először nagyon jól megtanultam, mert csak úgy lehet igazán átélni, előadni, ha nem kell a szövegen gondolkodni. Napi szinten nagyon sokszor elmondtam a családomnak és az iskolában a magyartanárnőmnek, közben meg csiszoltuk, ahol kellett – tette hozzá.

Az országos szakaszon nem sikerült dobogós helyezést elérnie, de rengeteg élményt, tapasztalatot gyűjtött és barátokat szerzett.

– A hozadéka ennek a versenynek az új dolgok tanulása és rengeteg tapasztalat szerzése volt – emelte ki.
Orsolya jó tanuló, szeret olvasni, rendszeresen sportol.

– Nagyon szeretek sportolni, ezen belül: talajtorna, kézilabda, továbbá a szalagos rögbi a kedvenceim – sorolta. – Négyéves korom óta tornászok, akkor még csak a napközis társaim miatt jártam, most már egy életforma számomra, ami sok mindenre megtanít: csapatban dolgozni, fejleszti az állóképességet, és ugyebár a mozgás egészséges. Rengeteg sikerélményem van, köszönet ezért Dimény Olga tanárnőnek, akivel rengeteg versenyen részt vehettünk, ennek eredményeként 50 dobogós éremnek lehetek gazdája – mesélte.

A nyári vakációja is egy Európa-bajnoksággal kezdődött, aminek Balatonfüred adott otthont, s ahol csapattal és egyéniben is a dobogó legfelső fokára állhatott. A nyáron a lazításra, szórakozásra is jutott ideje. Együtt nyaralt a családjával, barátokkal szórakozott, és sokat olvasott. Még nem tudja pontosan, hogy milyen pályát választ, de azt igen, hogy az egészségüggyel lesz kapcsolatos, hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások