Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Jubilál a Sepsi–SIC

A Sepsi-SIC 10. évfordulója kapcsán szervezi meg ma és holnap a kosárlabda Sepsi Kupát, amelyen a Zoran Mikes irányította sepsiszentgyörgyi lányok mellett a magyar TFSE-MTK, a török Besiktas és a CSM Alexandria vesz részt. A torna ma 16.30-tól a TFSE-MTK és az Alexandria közti mérkőzéssel kezdődik, míg a Sepsi–SIC 19.30-tól a Besiktas ellen játssza első edzőmérkőzését a felkészülési időszakban. A mai meccs előtt csapatbemutatót is tartanak. Szombaton 14 órától a párharcok vesztesei a harmadik helyért küzdenek, 17 órától pedig a nyertesek a tornagyőzelemért lépnek pályára. A belépés ingyenes!

Nem jártak szerencsével

A Sepsi–SIC sportolói érem nélkül zárták a belgrádi felnőtt birkózó-világbajnokságot. Incze Kriszta (65 kg) a selejtezőben magabiztos győzelmet (7–0) aratott a kanadai Aleah Noelle Nickel ellen, a negyeddöntőben viszont a francia Koumba Larroque szoros küzdelemben 5–2-re legyőzte sepsiszentgyörgyi versenyzőt, aki így a 8. helyen végzett. Cătălina Axente (76 kg) a selejtezőben az elefántcsontparti Amy Youin felett diadalmaskodott (8–0), majd a nyolcaddöntőben alulmaradt az ecuadori Genesis Rosangela Reasco Valdez ellen (7–6), így a 13. pozícióban zárt.

Hízelgő 1–1-es döntetlen

Az FK Csíkszereda U19-es csapata (idén romániai U19-es Elit Liga, Elit Liga-kupa és Szuperkupa győztes) hazai pályán bravúros 1–1-es döntetlent játszott a török Galatasaray Isztambul U19-es csapatával a nem hivatalosan Ifjúsági Bajnokok Ligájának is nevezett UEFA Youth League selejtezőjének első mérkőzésén. Sport szempontból a mérkőzés és annak eredménye az a kategória, amikor gyengébbnek értékelt csapat borítja a papírformát és lelkesedéssel kiharcolja a jó eredményt. A párharc esélyese továbbra is egyértelműen a török csapat, a továbbjutás az október 5-i, isztambuli visszavágón dől el. Az FK Csíkszereda egymást követően második alkalommal képviseli Romániát az ifjúsági elitsorozatban.

Magyarország képviselője, az MTK Budapest U19 a selejtező első mérkőzésén, hazai pályán 3–0-ra legyőzte a lettországi Jelgava csapatát. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük