Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kovásznai tehetség

Kovásznai tehetség Cseperedő

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor negyedik osztályos diákja, Somodi Ágota sokoldalú tehetség. Nem csak kitűnő tanulmányai eredményekkel rendelkezik, hanem népdal-, mesemondó és versíró versenyek díjazottja. Érdeklődő, nyitott diák, aki szereti a kihívásokat. Bátran áll ki egyéni és csapatversenyeken, ahol igyekszik a legjobbat kihozni magából.

– A negyedik osztályos Somodi Ágota osztályközösségünk szóló szőlője, mosolygó almája és csengő barackja egyidőben. Igazi tűzrőlpattant kislány. Kristálytiszta énekhangja visszhangzik a templomok falai között, betölti a kovásznai Kádár László Képtár terét a különböző kiállítások megnyitóján vagy a könyvbemutatók alkalmával – jellemezte tanítványát Bagoly Antónia tanítónő.

Ágota szeret tanulni. Imádja a versenyhelyzeteket, megmérettetéseket, akár egyéniek, akár csapatosak. Kiemelkedő eredményeket ér el az alapos munkájának köszönhetően.

– Számtalan népdalvetélkedőn vett részt, legutóbb a XX. Tiszta Forrás Népdalvetélkedőn harmadik helyezést ért el. A sokoldalú tehetségét tükrözi, hogy a nemzetközi részvétellel szervezett V. Versíró pályázaton az Aethosz díjjal tüntették ki. A Zugolvasó és padfirkász alkotói versenyen Arany Irka díjban részesült. Ízes mesemondása is lenyűgöző, szavalatai felemelőek – mesélte a pedagógus.

Ágota nagyon sok közösségi rendezvényre kap meghívást, melyeket nagy örömmel fogad el.

A Kovászna városi rendezvények állandó népdalénekese, a Magnificat gyermekkórus tagja, a Művészeti és Népiskola lelkes tanulója. Teljes komolysággal végez minden iskolán kívüli tevékenységet szabadidejében is: kosárlabdázik, cserkészetre jár, gitározni tanul, a Bóbita néptánccsoport táncosa.

Szárnybontogatásában szülei és tanítója támogatják, bátorítják. A család az alap, a támasz, az ápoló, az óvó kéz, a lámpás, a gyökér és a szárnyak, tanítónője pedig minden lehetőséget megragad, ahol kis tanítványa megmutathatja kreativitását, tudását, tehetségét.

Ágota fogorvos szeretne lenni, mint az édesanyja. Tudja, hogy sok tanulással álmát valóra válthatja. A közelgő karácsony számára kiemelkedő ünnep, a szeretet forrása. Türelmetlenül várja a szentestét. Kicsit izgatott, hiszen Mária szerepét kell eljátszania az éjféli misén.

 

Samu

 

Van egy kutyám, neve Samu.

Szőre göndör, farka hosszú.

Szeme nagy és fekete.

Annyit eszik, mint a fene!

 

Szalad ide, szalad oda,

Nagyon játékos kis kutya.

Van neki egy plüss fókája,

Meg egy kilyukadt labdája

 

Ha belerúgok a labdába,

Samu csak úgy fut utána!

Amint meglát, csillog a szeme,

Szereti, ha játszom vele!

 

Barátok

 

Házam körül két kis cica

Egyik tarka, másik sárga.

Tarkának az orra fekete,

Sárgának meg zöld a szeme.

 

Játékosan telnek napjaik.

Gondtalan életüket élvezik.

Barátjuk Bagira,

Aki történetesen egy kis kutya.

 

Bagira hátát masszírozzák.

Tejes bajszukat nyalogatják.

Ha fáznak, mindhárman összebújnak,

Nyugovóra így vonulnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások