Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kommandó büszkesége

Kommandó büszkesége Cseperedő

A kommandói Horn Dávid Általános Iskola hatodik osztályos diáklánya, Gödri Bíborka ebben a tanévben három tantárgyolimpiászon – magyar, román és matematika – tette próbára tudását, és mindhárom esetben a körzeti szakaszról továbbjutott a megyei fordulóra.

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, és arra törekszem, hogy a megyei szakaszon is jól teljesítsek. Versenyről lévén szó, a helyezés is számít, de a legfontosabb, hogy jól érezzem magam, felmérjem a tudásom, hiszen két év múlva képességvizsgáznom kell, és úgy gondolom, hogy a versenytapasztalat a segítségemre lehet – magyarázta Bíborka.

Első alkalommal vett részt a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom olimpiászon, a román tantárgyversenyen tavaly megyei hatodik helyen végzett, idén pedig a negyedik lett, matematikából a megyei fordulóra készül.

– A plusz feladatok nem okoznak megterhelést számomra, örömmel végzem. Szeretek tanulni, mert úgy gondolom, hogy ez meghatározó a jövőmet illetően – tette hozzá.

– Bíborka szorgalmas, nagyon sokat tanul, dolgozik, nincs olyan nap, hogy ne jönne valami új fogalmazással, megoldott feladatlappal. Jó íráskészséggel rendelkezik, amit a nagypapájától örökölt. Most egy versíró pályázatra hívtam fel a figyelmét – mondta Mezei Derzsi Piroska magyartanár.

Bár vidéken a kisebb gyereklétszám miatt ritkán alakul ki versenyszellem az osztályban, azért mindig akad egy-két tehetséges diák, akik örömmel dolgoznak, versenyekre járnak.

– Bátorítom, támogatom őket, hogy merjenek részt venni a megmérettetéseken, s ha mindig nem is érnek el kitűnő eredményt, tapasztalatot szereznek, ismerkednek, kimozdulnak otthonról. A felkészülés alatt megszerzett tudást pedig senki sem veheti el tőlük – tette hozzá.

A tanítvány sikere büszkeséggel tölti el a tanárt is.

– Az érdem az övé, ő dolgozott meg az eredményért, amely most további munkára sarkallja. Az én dolgom, hogy segítsem a tehetsége kibontakoztatásában, fejlesztésében, támogassam, bátorítsam – emelte ki a pedagógus.

A hatodikos diáklánynak nincs kedvenc tantárgya, mindeniket fontosnak tartja, és igyekszik folyamatosan készülni az órákra. Szabad idejében olvas, imádja a krimiket, kedvenc írója Agatha Christie. Ő is megpróbálkozott hasonló történetek írásával, kisregényben gondolkodik, melynek egynegyede már elkészült. Amikor ideje engedi, és van ihlete, csiszolgatja, bővíti. Szeret sportolni, a néptánccsoport tagja.

Középiskolai tanulmányait a Székely Mikó Kollégium természettudományi osztályában szeretné folytatni, orvosnak készül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások