Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kedden Sepsiszentgyörgyön űzik el a telet

Kedden Sepsiszentgyörgyön űzik el a telet Cseperedő

Ha február, akkor farsangi mulatozás. Az orbaiteleki Horváth Károly általános iskolában diákok és óvodások, tanítók és óvónők lelkesen készülődtek a nagy napra, és annak rendje és módja szerint minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elűzzék a telet.

Hirdetés
Hirdetés

Minden év februárjában a kis és nagy gyerekek jelmezt öltenek magukra, bemutatkozó verseket tanulnak, farsangi mondókákkal, énekekkel és tánccal teszik még színesebbé a Farsangi műsort, melyet a pedagógusok tanítanak be. A szülők is kiveszik részüket az előkészületekből, fánkot sütnek, teát főznek, tombolát szerveznek, tudtuk meg Pap Izabella tanítónőtől. A mulatozást megelőzően a diákok a pedagógus vezetésével szalmabábut is készítenek. Nagyon jó hangulatban készült el az idén is a gyerekek által Dorottya névre keresztelt bábú, aki a műsorukban is szerepelt.

– A Farsangi időszak befejeztével elégetjük a szalmabábut. Minden gyermek emléklapot kap és egy kis ajándékcsomagot– tette hozzá a tanítónő.

A megyeszékhelyen március 5-én kerül sor a Guzsalyas Alapítvány és a Tanulók Háza által szervezett közös farsangfarki mulatságra, amikor a maskarába bújt gyerek- és felnőttsereg, zenészek vezetésével a főtérre vonul, és felelevenítve az ünnepkörhöz kötődő szokásokat „elkergetik” a telet.

Ahogyan ismert, a farsang egy mozgó ünnep, január 6-i Vízkereszttől számoljuk és hamvazószerdáig tart. Hossza tehát változó, attól függően, hogy mikor van húsvétvasárnap. Ebben az esztendőben a farsang január 6-tól március 6-ig tart.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük