Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Pro Natura tizenharmadszor

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Pro Natura tanszimpóziumot, melyre 3-5 tagú gimnáziumi és középiskolás csapatok jelentkezését várják április 19-ig. A természetbarát általános és középiskolás diákok tavaly a környezetükben lévő természeti ritkaságok feltérképezését kapták feladatként, most az ásványvízforrásokat, gyógyfürdőket kell bemutassák május 11-én a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban.

Az idei vetélkedő több feladatból tevődik össze: írásbeli dolgozat, bemutató, fénykép és városfelfedező séta. A diákoknak választaniuk kell egy, a településük közelében, környékén található természeti értéket, olyan földtani, vízrajzi képződményt, amely máshol nem, vagy csak ritkán fordul elő. Erről kell írjanak egy dolgozatot, és készíteniük egy prezentációt. Külön képsorozatot kell leadjanak, a legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek. A bemutatót követően a résztvevők egy térkép és írásbeli utasítások alapján sétára indulnak a városban és a megadott útvonal mentén különböző feladatokat oldanak meg.

A zsűri az értékelésnél a megadott téma betartását, a tanulók kutató munkáját, a tudományosságot, eredetiséget és érthetőséget, a fotók minőségét, a feladatok megoldásának pontosságát, helyességét tartja szem előtt.

1981-ben Gaál Sándor, Farkas István és Rabocskai László pedagógusok indították útjára a Pro Natura mozgalmat. A cél – a természet védelme – azóta sem változott, generációk nőttek fel ebben a szellemben.

Hirdetés
Hirdetés

Angol verseny

Március 9-én, szombaton szervezik meg a Székely Mikó Kollégiumban az angol tantárgyverseny megyei szakaszát. A versenyszabályzat szerint a középiskolások az írásbeli mellett szóbelin is megméretettnek, s azok jutnak tovább az országos fordulóra, akik elérik a 90 pont átlagot. A gimnazistáknál a legkevesebb 95 pontra teljesítő diákoknak kapnak meghívást az országos megmérettetésre.

Az év fája- pályázat

Az év fáját keresi a Rebeka Missziós Központ Egyesület. Pályázhatnak iskolai osztályközösségek, óvodás csoportok, civil szervezetek, egyházközségek és önkormányzatok. Mindössze annyi a feladatuk, hogy lefotózzák kedvenc fájukat és április 15-ig elküldjék a kocsiszo@yahoo.com címre. A fotókat közzéteszik a Rebeka Missziós Központ oldalán és kezdődhet a verseny: aki a legtöbb kedvelést gyűjti be április 27-ig, az a nyertes. A nyeremény egy ingyenes hétvégi szállás a szentkatolnai Rebeka Missziós Központban. A szervezők ezzel a kezdeményezéssel szeretnék felhívni a lakosság figyelmét a természeti kincsek megóvására.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük