Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál Cseperedő

Idén szeptember 25-30. között zajlott a nagy sikerű Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál hetedik kiadása. A Tipe Tupa Egyesület mesés rendezvényének idén 1800 gyermek és felnőtt résztvevője volt Székelyföldön és mintegy 1500 haszonélvezője Nagyváradon és környékén.

Hirdetés
Hirdetés

A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál nagyszabású székelyföldi magyar rendezvénysorozatot az itt élő oktató-nevelő, segítő szakma, a szülők és a vállalkozók igénye hívta életre 2016-ban. Az élőszavas mesélés, az anyanyelvi kultúra ápolása és népszerűsítése, más kultúrák megismerése, az olvasóvá nevelés, a közösségépítés azóta is a fő célok közé tartozik. A fesztivál hetedik kiadása a mesék és családtörténetek szerendipitásról szóló fejezeteit járta körbe előadások, műhelyek formájában.

Idén kilenc hazai és magyarországi mesemondó, mesepszichológus, meseterapeuta – dr. Zalka Csenge Virág, dr. Kádár Annamária, Élő Fruzsina, Bajzáth Mária, Rotundu Cojocaru Mirela, Szabó Enikő, Bedőházi Beáta, Pál Anna-Brigitta, Csavar-Mátis Katalin – kalauzolta el az érdeklődőket e különleges világba.

A Tipe Tupa Egyesület által szervezett Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál olyan értékeket közvetít, amelyeket a népmesék többszáz éves bölcsessége hordoz, nemcsak szórakoztat, hanem feszültséget, szorongást old és üdít, ismeri a világban létező összes emberi problémát és a megoldást is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük